top of page

Zpátky do minulosti, ale ne podle Leoše

Dneeees se podíváme zpátky do minulosti na to... Když jsme vymýšleli tuto inspiraci, slova Leoše Mareše nám zněla v hlavě. Proto jsme to chtěli celé pojmout moderním způsobem, ale s prvky doby minulé, a to hlavně pokud jde o nábytek, květiny a zákusky. Jedná se o třetí dílek do skládačky o zámku Křinec, protože právě tohle místo je hlavní dominantou celé inspirace.


Další dvě inspirace najdete zde:


Vychutnejte si tuto inspiraci v podání skvělé fotografky STANISLAVY TYLMANOVÉ a kameramana MATTHEW FILMS tak jako my.

Hlavními prvky jsou - KARAFIÁTY, KONÍRNA A JEDNODUCHOST.

Inspiraci „Zpátky do minulosti“ jsme zasadili do zmodernizované konírny, která se pyšní krásným bílým prostorem se zrenovovanými žlaby a sloupy. Dokonalé místo, které má hned několik využití.


P. S. Na konci článku najdete kompletní seznam velmi nadaných dodavatelů, kteří se na této inspiraci podíleli.


  • Nebojte se prostor rozdělit na několik částí – obřad, chill-out koutky, taneční parket. Ušetříte potřebné finance, a hlavně máte vše při sobě, takže žádné přesuny.


Tip: Zvlášť ve zrenovovaných prostorách konírny není úplně teplo. Proto jsme si trochu pomohli plynovými bombami – stačí bohatě dvě na celý prostor a rázem už nemusíte nic řešit!


My jsme celé místo pojali účelněji. Pro obřad jsme zvolili židle à la TON, cestu vyzdobenou svíčkami různých tvarů ve skleněných nádobách, které dodají celému místu správnou atmosféru, a doplňky v barvě černé a vínové, které tomuto místo sluší.


  • Kladli jsme velký důraz také na koberce, které zajistí pohodlí, jsou skvělým doplňkem a také z nich můžete udělat dětský koutek.



Chill-out koutky byly dva. Ten první byl kávový s výborným cappuccinem a sladkým barem, ve kterém nemohly chybět tradiční zákusky jako trubičky, řezy, indiánky a další v moderní podobě. A druhý, byl opravdový chill-out s knihami a nábytkem, který sloužil k odpočinku pro snoubence nebo jako fotokoutek.


Celé to dokreslovaly květiny – hooodně květin. Královnou mezi nimi byly karafiáty, kterým ani zdaleka neodzvonilo, naopak zažívají velký boom!


Tip: Takových druhů květin, jako jsou jiřiny nebo karafiáty, se vůbec nebojte. Pokud je zkombinujete se zelení a dalšími květinami v moderním duchu, vytvoříte originální výzdobu, kterou vám bude každý závidět.


Třešničkou na dortu k dekoru je neonový nápis, který dodal ten správný punc 21. století.


Zámky mají obrovskou výhodu – tajné místnosti. Ani tady tomu nebylo jinak, a proto jsme tajnou místnost také využili a vytvořili další koutek, kde si svatebčané mohou odpočinout a popovídat si. Nebo ho můžete využít jako fotokoutek.


Jako přípravný pokoj jsme zvolili starou pekárnu, která má nádech minulosti. Stačilo jen dozdobit pokojovými květinami a zrenovovaným nábytkem a rázem máte speciální pánský koutek.


  • Nebojte se přicházet s různými nápady – zvlášť pokud máte kolem sebe kreativní lidi, kteří dokážou udělat zázraky a využít to, co místo nabízí. A to i když není na první pohled úplně luxusní či extra čisté.



Svatba nemusí být stále ve velmi formálním a elegantním duchu. Pro oba stylingy jsme proto zvolili méně formální ráz se špetkou extravagance. Outfit pro ženicha jsme vybrali uvolněnější. Oblek byl ze tří barev, ženich měl rozhalenku a díky vestičce mohl ve vhodnou chvíli odhodit sako a cítit se komfortně.


Nevěsta má jednoduché vlny doplněné perlovou čelenkou. Make-up v neutrálních tónech s výrazným kouřovým líčením, který podtrhne rysy brunetek s modrýma očima a který dozdobí jen velké visací náušnice v tmavších tónech.


Šaty s názvem Sienna ale zůstaly jednoduché, splývavé s průhlednou aplikací na ramenou. Díky tomu se můžete pohodlně hýbat, tančit a užívat si svůj den. A poslední dva prvky jsou perličkové sandálky a výrazný černý diamant, který dodává špetku extravagantnosti.



Ve svých inspiracích chceme ukázat, jak maximálně využít toho, co vám daný prostor nabízí. Při této inspiraci jsme se nacházeli na nádvoří z druhé strany zámku, který působí opravdu velmi starobyle. Proto jsme u něj vytvořili prosecco koutek obklopený lehátky, květinami a koberci. Tohle celé dá atmosféře vaší svatby ten správný nádech historie.

  • I když máte dřevěný van a úplně se typově nehodí do vašeho konceptu, dolaďte jej doplňky, které dokreslí váš styl svatby.


Tip: Nezapomeňte na ten správný playlist písní pro svůj den! Pokud si zadáte do Spotify „Retro hity“, vyjdou vám pořádné pecky, které roztančí každého!



„Zpátky do minulosti“ je poslední koncept ze série inspirací pro zámek Křinec. Mám velkou radost z toho, co se nám povedlo. Možná někoho odradí konírna, stará omítka nebo retro křesílka, ale když máte v hlavě jasný koncept, vytvoříte něco nádherného, jedinečného – a to přece jde, ne? Proto se, nevěsty, nebojte vydat do neznáma! A pokud byste chtěly pomoct, jsme tady pro vás.


Těšíme se u dalšího článku!




Váš svatebni magazin Moliere


Na této inspiraci se podíleli:

Kamera: Matthew films

Svatební šaty: Lelu Dresses

Květiny: Moje Buketerie

Dekorace: Reddal

Sladký bar: Dort it

Náušnice: Nauši hand made

Neonové nápisy: Bright and shine

Prosecco: Vezu bubliny




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page