top of page

Sušené květiny na svatby - PROČ ANO!?

Existuje mnoho důvodů, proč použít na svatbu sušené květiny – estetické i praktické. Svatební hostina se neobejde bez patřičné výzdoby a tu nemusí tvořit jen živé květy. Působivé aranžmá lze vytvořit i ze sušených květů, skrývají v sobě spoustu výhod. Kromě toho jsou znovu použitelné (což je také činí ekologickými a všestrannými), jsou lehké a v horku nevadnou, nejsou závislé na sezónnosti jako čerstvé květiny a lze je vyrobit s předstihem.


Nejsou drahé a vydrží roky jen s malým množstvím péče. Po hostině se stanou ozdobou vašeho domova a připomenou vám nejkrásnější okamžiky vašeho života.

Stejně tak i drobné ozdoby ze sušených květin se stanou vzpomínkou vašeho dne pro příbuzné a přátele – pánové si mohou ponechat a znovu nosit v klopě korsáž ze sušených květin a dámy si mohou nechat své kytice ve váze jako dekoraci interiéru.


Současné sušené květiny mohou být na pohled k nerozeznání od živých. Mohou se dobře vyjímat na svatebních tabulích, slavobránách, cestičkách k oltáři a polštářcích na prsteny.



JSOU SUŠENÉ KVĚTINY TÍM pravým NA MOJÍ SVATBU?

Pokud plánujete svatbu s venkovským tématem, uvolněný charakter a jemná krása sušených květin by mohly být tím pravým, co vnese nepřehlédnutelné kouzlo do vašeho jedinečného dne.

Toužíte mít uvolněný, boho styl, zvolte pro svůj outfit korunku ze sušených květin.


JSOU SUŠENÉ KVĚTY DOBROU VARIANTOU PRO SVATBU v cizině?

Sušené květiny mají spoustu praktických předností, které z nich dělají skvělou volbu pro zahraniční svatby. Pokud vyrážíte na obřad na pláž, vaše květiny mohou letět s vámi, pokud jsou pečlivě zabalené. Téměř nic neváží a přežijí i tu nejdelší cestu, budou si libovat ve vedru nebo naopak v mrazu.


Nemusíte se stresovat hledáním místních květinářství a naopak se věnovat jiným detailům svatby.


JAK MÁM DOPRAVIT SUŠENÉ KVĚTY NA MÍSTO SVATBY, ABY SE NEPOŠKODILY?

Nejdůležitější věcí, které je třeba se vyhnout, je rozdrcení sušených květin, takže je důležité zabalit je do pevné krabice, která se nezmáčkne a vystlat ji hedvábným papírem, který pomůže utlumit nárazy a pohyb.


Výhodou přepravy sušených květin spíše než čerstvých je, že nemusí být ve vodě, nemusíte se starat o jejich chlazení a můžete je zabalit s dostatečným předstihem, čímž si ušetříte čas a stres.


POKUD SI CHCI UDRŽET SVÉ KVĚTINY I PO SVATBĚ, JAK mám O NĚ PEČOVAT

Pokud se jedná o doplněk šatníku, který si schováváte na opětovné nošení nebo předání, jako je květinová korunka nebo ozdoba klopy, uložte ji do kartonové krabice někde na suchém místě a v prostoru, aby se předešlo zničení.


Sušená květina potřebuje tři věci- nevystavujte ji přímému slunci (ztrácí tím barvu), - nesmí navlhnout a zacházejte s ní opatrně – a potom vám vydrží roky.

Kytici, věnec, girlandu nebo aranžmá ze sušených květin, které chcete vystavit, doporučuji umístit do interiéru, někam mimo dosah dětí a domácích mazlíčku a mimo přímé sluneční světlo.


V případě potřeby můžete sušené květiny oprášit pomocí fénu na nízkou rychlost.




MŮŽETE kombinovat SUŠENÉ a ČERSTVÉ KVĚTY?

Absolutně! Kombinací čerstvých a sušených květin získáte to nejlepší z obou světů. Venkovské aranžmá divoké kytice v lučním stylu může být zvýrazněno přidáním několika sušených květin. Např. sušené zaječí ocásky vnesou do jinak tradiční kytice čerstvých květů krásný boho šmrnc.


Dalším skvělým příkladem smíchání sušených a čerstvých květin pro vaši svatbu je použití pampové trávy k vyplnění velkých prostor a skvělého doladění svatby – například u květinového oblouku nebo lemování uličky – a použití čerstvých květů pro menší detaily. Používá se buď samostatně nebo v kombinaci s dalšími materiály a hodí se pro romantické, luxusní, přírodní a boho svatby.


ZNEČISTÍ BAREVNÉ KONZERVOVANÉ KVĚTY MÉ ŠATY?

Některé sušené a konzervované květy jsou vylepšeny barvivy pro jejich zvýraznění. Barvy jsou z velké části fixované a nezpůsobují žádné problémy, ale vždy je dobré si to ověřit u prodávajícího.


Pokud vytváříte své vlastní sušené svatební květiny, můžete jednoduše provést test tím, že zabalíte několik obarvených květin, které chcete použít, do kusu bílé látky (například starého textilního ubrousku) a zkontrolujete, zda zůstane bílý, můžete ubrousek i navlhčit a tím se ujistit že, nepouští barvu.

Fotograf: Kateřina Malinká, Místo: Mariane2, Svatební šaty: Svatební salon Tiffany, Prsteny: Brilas, MuaH: Nicol makeup & photo, Květina: Pod kapradím


Fotograf: Stanislava Tylmanová, Svatební šaty: Svatební salon T&M, Květina: Lobelia Atelier




U SUŠENÉ KVĚTY EKOLOGICKOU MOŽNOSTÍ?

Jedna věc, která silně podporuje sušené květiny oproti čerstvým, pokud jde o udržitelnost, je jejich dlouhověkost. Čerstvé květiny časem uvadnou ,sušené květiny naopak zachovají svoji krásu a mohou být znovu použity.


Kytici pro družičku si můžete uložit na památku, girlandu ze sušených květin zdobící strop nebo dlouhý stůl na vaší svatbě pověsit doma nad krb, knoflíkovou dírku ze sušených květin si můžete uložit a znovu nosit na jiné formální události.

Skutečnost, že sušené květiny nejsou na jedno použití, jim dává skvělé eko-body a také vám dává hodnotu za peníze a několik trvalých suvenýrů z vaší svatby, které můžete začlenit do svého šatníku a domácí dekorace.


Za nás jsou sušené květiny novým prvkem, který skvěle doplňuje svatby. Díky jejich vlatnostem si ušetříte stres :).


Váš Magazin Moliere


Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page