top of page

Petra Nedomová- během prvního dne bylo rozhodnuto ,,Tohle chci v životě dělat!''

Pojďte se seznámit s příběhem Petry Nedomové, která svou vášní a odhodláním dokázala překročit hranice amatérského nadšení a stát se uznávanou profesionálkou. Její příběh není jen o make-upu a úpravě vlasů, ale o cestě, která může být inspirací pro každého hledajícího svou životní vášeň.

Ať už je to na svatebním dni nebo v každodenním životě, Petra je zde, aby nejen podtrhla vaši krásu, ale také vám pomohla objevit sebe sama a cítit se skvěle ve vlastní kůži.

Je symbolem toho, že s vášní, pečlivostí a neustálým úsilím lze dosáhnout výjimečných výsledků.


Kdo je Petra Nedomová a jak vznikla láska k vizážistice?

Jsem make-up artistka a vlasová stylistka, která působí převážně v Moravskoslezském kraji.

Profesi MUAH, se věnuji již 4 rokem. A co mě k tomu dovedlo? Vlastně úplná náhoda… Už od mala jsem byla celkem dost kreativní dítě a bavilo mě něco tvořit. Ve své pubertě jsem dost řešila své akné a díky tomu jsem s líčením vlastně začala, zkoušela jsem všechny možné make-upy, korektory abych svou pleť, co nejvíce zakryla a připadala si krásná. Samozřejmě jsem tehdy udělala více škody než užitku :D

A pak přirozeně se ta vášeň rozvíjela více a více, ale vždy to zůstalo jen u líčení sama sebe, maximálně mých sester. Sledovala jsem nové trendy a všechny možné YouTube make-up tutorialy.

Nikdy by mě, ale v té době nenapadlo, že bych se tím mohla jednou živit.


Kde sis uvědomila, že chceš být vizážistka?

Má sestra si založila svatební agenturu Simply Yes. Společně ještě s mou druhou sestrou začaly svatby koordinovat a dekorovat. Ze začátku jsem jezdila na svatby sestrám pomáhat a tehdy jsem zaznamenala, že se o nevěsty ráno stará vizážistka. Hrozně mě to zaujalo a řekla jsem si vždyť to je pro mě úplná práce snu! Samozřejmě přišly pochybnosti, zda mě to uživí, jestli je vůbec v Ostravě místo abych se prosadila atd… Ale mé sestry to vzaly do svých rukou a společně s celou rodinou mi k narozeninám dali 10 denní kurz v Make-up Institut Prague - za mě nejlepší make-up škola u nás.

Během prvního dne na kurzu bylo rozhodnuto. Tohle chci v životě dělat!


Jaké jsou tvé nabídky u nevěst a mimo svatební sezónu?

Svým nevěstám se snažím nabídnout maximum, mám pro ně komplet balíček, který zahrnuje svatební líčení a účes. Pak samozřejmě konzultaci, svatební zkoušku a ráda jim půjčím ozdoby do vlasů a nebo mám k dispozici i clip-in vlasy. No a samozřejmě za svými nevěstami vždy dojedu na místo svatby, aby to pro ně bylo co nejvíce nejpříjemnější a nejpohodlnější v den D.

Mimo svatby mám také svou osobní klientelu. Nabízím líčení a účes na jakoukoliv událost. Mezi mé služby patří také úprava obočí. Zabývám se technikou- laminace obočí. Také teď díky mému salonu můžu začít nabízet i kurzy líčení, jak pro osobní klientelu, tak i pro profesionály.


Co je to spojení MuaH?

Spojení MuaH znamená Make-up artist & Hair - podle toho spojení můžete poznat, jestli daná vizážistka pracuje také s vlasy.


Čím se pozná dobrá MuaH?

Tohle je hodně individuální otázka. Asi pro každého to znamená trochu něco jiného. Podle toho jaké má požadavky. Zadobrá MuaH, je někdo kdo dělá svou práci s láskou a tou největší pokorou. Dokáže se vcítit se do každé jedné klientky a přistupovat k ní individuálně, aby byla co nejvíce spokojená.

Dobrá MuaH má přehled, co se děje v make-up světě a chce se stále posouvat vpřed. Pak určitě aspekty jako kvalitní produkty, profesionální přístup a samozřejmě její práce sama o sobě.



Jsi ten typ, co se dál vzdělává a nebo sis už řekla ,,vše umím a stačí” ?

Jednoznačně se dál vzdělávám. V tomto oboru to snad ani nejde, zůstat stát na místě s tím, že už vše umím. Dnešní doba je tak strašně rychlá, vše se vyvíjí a mění, že je potřeba se stále vzdělávat a posouvat svou práci vpřed. A samozřejmě sleduju veškeré dění v make-up světě abych věděla co má klientky budou chtít.


Stavíš své ,,vybavení “ jen na hight produktech anebo používáš i nějaké produkty z drogerie?

Většina mých produktů jsou spíše, jak si řekla „hight“. Snažím se mít v make-up kitu opravdu kvalitní a profesionální produkty i takové, které si jen tak někdo nekoupí. Ale samozřejmě mám v kufříku i produkty z drogerií. Co si budeme dnes už tam nejdeme spousty kvalitních věcí, kdy je poměr kvalita/cena vlastně super. A vůbec s nemyslím, že je to ostuda nebo špatně. Pokud mám ten produkt ověřený a vím, že skvělé funguje, tak vlastně proč ne? :)



Řídíš se v líčení a v účesech svatebními trendy?

Určitě trendy sleduji. A právě klientky i chodí s tím co je zrovna trendy. Takže je důležité o tom mít povědomí. Ale že bych se tím vyloženě řídila to asi ne. Trendy miluju a ráda se jimi inspiruju, ale když se mi něco nelíbí, tak to na sílu nedělám jenom protože to je trendy.


Jak postupuješ, když si třeba nevěsta nedá říct? Myšleno, něco jí nesluší a ona to přesto chce?

V tom případě se snažím o kompromis a klientce vždy, co nejvíce poradit, dát jí veškeré rady a říct jí proč je to třeba „špatně“ nebo proč jí to nesluší. Ale make-up je individuální a někdo je na něco zvyklí a cítí se v tom dobře, tak se nesnažím na klientku tlačit a vyhovím jí. Pro mě je nejdůležitější, aby klientka odcházela spokojená a cítila se krásně, a ne abych měla dobrý pocit jen já.



Proč je dobrá svatební zkouška a jak u tebe probíhá?

Svatební zkouška je za mě velice důležitá. Ale nejen pro mě, ale hlavně pro nevěstu. Díky zkoušce se seznámím s nevěstou už před svatbou takže i pak atmosféra v den D je mnohem příjemnější. Hlavně si nevěsta vyzkouší jaké líčení a účes by chtěla a zjistí, zda jí to vůbec sedí a hlavně jestli jí to vydrží celý den. A jak probíhá? Ideálně 1-2 měsíce před svatbou doporučuji nevěstám zkoušku plánovat v dopoledních hodinách. Právě proto aby mohly celý den testovat výdrž líčení a účesu.Na zkoušce vyzkoušíme, to co si klientka přeje podle toho jakou má představu. Ja jí samozřejmě ráda poradím, dle jejího typu pleti a vlasů, co by jí nejvíce sedlo.


Ty máš svůj kosmetický salón - prosím řekni nám, kde a co vše nabízíš ženám?

Mám svůj salon přímo v centru Ostravy na Kuřím rynku. Byl to jeden z mých velkých cílů minulého roku a jsem moc vděčná, že se mi to podařilo a že můžu své klientky hýčkat v krásném prostředí. Mezi mé služby patří líčení a hair styling na jakoukoliv událost. Dělám také úpravu obočí od architektury, barvení až po laminaci obočí.



Proč je dobré, aby nevěsta si zašla na kosmetiku před svatbou?

Proto aby make-up na pleti vypadal krásně, základ líčení je krásná zdravá pleť. Nejde tak ani o pupínky nebo nějaké nedokonalosti, ale jde hlavně o vysušenou pleť, jakmile je pleť vysušená, tak se nám pod make-upem vytváří šupinky, mapky a s tím já bohužel nic moc neudělám. Takže určitě před svatbou doporučuji kosmetiku, kdy se o Vás kosmetička postará, tak aby vaše pleť v den D byla perfektní.


Nabízíš jim i úpravu obočí?

Ano, mezi mé služby patří také i laminace obočí nebo klasická úprava s barvením.


Jaký look na svatbu nejvíc frčí a co doporučuješ?

Momentálně mezi mými nevěstami frčí stále přirozené líčení. Make-up takový, aby podtrhnul přirozenou krásu a stíny v nude/zemitých odstínech. A za mě je to vlastně i to co vždy doporučuju. Prostě vždy, aby byla stálé svá, jen o něco lepší.


Jak jsi mobilní? V podstatě jaký je tvůj svatební ,,rajón” ?

Řekla bych, že mobilní jsem dost. Vlastně dojedu za klientkou kamkoliv pokud se mi to vyplatí. Ale převážně působím v Moravskoslezském, Olomouckém, Zlínském  kraji.


Jaké vlastnosti tě charakterizují, které zároveň jsou dobré pro tvoji práci?

Myslím si osobě, že jsem pečlivá, pracovitá a empatická. Všechny tyto vlastnosti jsou zároveň pro mou práci velmi důležité a velkým plusem. Pak mám samozřejmě i nějaké vlastnosti jako je třeba tvrdohlavost a to se snažím nechávat za dveřmi a vždy působit profesionálně.


Když si tě nevěsta objedná, jak se to u tebe pohybuje finančně?

Momentálně když si mě nevěsta objedná na kompletní vizáž líčení i účes, tak cena se pohybuje od 7.000,-


Co říkáš na trend velmi jemného líčení?

Já jsem rozhodně PRO. Velká část nevěst jsou ženy, které na výrazné líčení nejsou zvyklé, není třeba je do toho nutit za každou cenu, když se v tom necítí.



Co říkáš na rituál Řepkových?

Rituál Řepkových mě velmi emočně zasáhl, jelikož jsem měla možnost s nimi trávit celý jejich den D.

A jsem strašně ráda, že jsem mohla být svědkem jejich neskutečné lásky, která z nich šla cítit.


Měla jsi obavy ohledně make-upu pro Kateřinu?

Samozřejmě a jak! S Kateřinou jsme neměly zkoušku svatebního make-upu, takže o to více to pro mě bylo stresující, aby vše dopadlo dobře. A hlavně aby se v tom Kateřina cítila dobře.

Byla jsem pak moc mile překvapená, jak vše krásně vyšlo podle plánu.


Proč byl zvolen hladký drdol a výrazný make-up?

Vzhledem k šatům a závoji, které Kateřina zvolila byl drdol jasná volba. Hlavně Kateřina chtěla něco v čem se bude cítit 100% svá. Takže jsme zvolily hladký drdol, který nepůsobil ulízle, ale naopak vzdušně a bohatě. Díky jednoduchým, čistým šatům jsme mohly obličej více zvýraznit výrazným make-upem, tak aby se nic nepřebíjelo. A tím, že Kateřina je zvyklá na výraznější make-up, tak jsme se tomu nebránily a myslím, že ji to krásně sedlo.



Byla to v něčem pro tebe výzva?

Byla! A obrovská. Jak jsem již zmínila, neměly jsme zkoušku líčení ani účesu, což je vždy pro každou vizážistku obrovský risk. Musím v ten den dokonale odhadnout přání nevěsty, tak aby byla 100% spokojená, ale samozřejmě to byl velký tlak i z té stránky, že jsme všichni tušili, jak moc to bude v médiích řešené a probírané téma. Takže výzva to bylo obrovská! A jsem za tuhle zkušenost moc vděčná.



Příběh Petry Nedemové o transformaci z nadšené amatérky na uznávanou profesionálku, je inspirací pro všechny, kdo hledají svou vášeň. Je dokonalým příkladem toho, jak vášeň může být hnací silou k profesnímu úspěchu. S pečlivostí, empatií a neustálým vzděláváním se stala nejen výjimečnou vizážistkou a vlasovou stylistkou, ale i zdrojem sebevědomí pro své klientky.


Její práce, kterou za Svatební Magazin Moliere celým srdcem doporučujeme, je důkazem toho, že skutečná krása vychází zvnitřku ven a umění líčení je prostředkem k jejímu zdůraznění.


Těšíme se na Vás u dalšího článku!

Svatební Magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page