top of page

Manželé Opravilovi - Dům u parku & Humno 11 - ono se to vyvinulo samo :)...

Jitka a Igor Opravilovi provozují úžasný Dům u parku a Humno 11, kam se i my rádi vracíme a tak jsme je pro Vás vyzpovídali. Obě místa manželé bezpochyby dělají srdcem a tak se tu nevěsty mohou opravdu těšit na pohádkovou svatbu. Každé z nich je jiného stylu a jen na Vás zda si vyberete elegantní čistý styl a nebo venkovský vintage styl. Tak se pojďme Jitky a Igora zeptat jak tak úchvatná místa vznikla a jak může Vaše svatba vypadat.

1. Prosím řeknete nám něco o Vás, jak dlouho provozujete Dům u parku a

Humno 11?

DUP (Dům u parku) od roku 2015 a Humno od roku 2011, ale svatby v Humně děláme teprve od roku 2018


2. Jak to začalo?

DUP:

Objekt Dům u parku je složený v podstatě ze dvou hlavních částí: administrativní kancelářská budova a společenský sál v historizujícím slohu se zázemím, ve kterém se svatby realizují. Při rekonstrukci sálu jsme

věděli, že účel jeho vzniku chceme navrátit občanům a znovu jej otevřít veřejnosti. Rekonstrukce probíhala při myšlence vytvořit multifunkční prostor nejen pro svatby, ale také pro kongresy, semináře, večírky, firemní akce, oslavy apod. Svatby se k tomu tak nějak postupně přidaly. Z historických pramenů víme, že se tady svatby konaly. Takže jen pokračujeme v tom, co tady kdysi bylo započato.


HUNMO:

Humno 11 provozoval zprvu můj táta, který stodolu, kdysi sklad obilí, později sklad zeleniny a ovoce, přestavěl na zázemí pro místní spolky. (sbor dobrovolných hasičů a fotbalisty atp.) Stodola se nachází na

strategicky výhodném místě v obci Rataje u Olomouce v blízkosti zeleně a hřiště. A protože v DUPu máme zároveň i Svatební salon se svatební agenturou, tak jednoho dne majitelka tohoto salonu za námi přišla a zeptala se, zda by bylo možné v humně uspořádat svatbu pro její známou. Sice jsme zprvu kroutili nad touto myšlenkou hlavou, neboť přirozeně stodolu obývají pavouci, občas nějaká ta myška a další havěť. Nicméně tuto akci jsme skutečně zrealizovali a od té doby se humno hemží svatbami. Děkujeme tímto našim bysnys partnerům Petře Zimermannové a Michaele Pospíšilové ze Svatební agentury MONA za jejich nápad.


3.Proč zrovna svatební místa? – vyvinulo se to samo :).


4.Kolik je vás v týmu? – reálně dva (manželé Jitka a Igor Opravilovi)


5. Kdo jakou ,, funkci” zástává? - na koho se mají nevěsty obracet, když u vás chtějí svatbu? – Igor je terénní a technický motor našeho bysnysu. Já se starám o administrativní chod obou míst, komunikuji se snoubenci prostřednictvím e-mailu. Igor se věnuje snoubencům na schůzkách a má ve své gesci fyzickou přípravu obou svatebních míst. Naše telefonní čísla naleznete u obou svatebních míst a je tedy jedno, na koho se snoubenci obrátí. Většinou se nevěsty na nás obracejí prostřednictvím e-mailových dotazů, ale velká míra poptávek je rovněž na Instagramu a případně na Facebooku, i když ten teď hodně ustupuje.


6. Kdy je nejlepší čas pro zarezervování svatebního místa? 

Rok dopředu, před plánovaným termínem svatby.


7. Pro jakou svatbu se hodí ,, Dům u parku “ a ,,Humno 11 “ ? 

DUP:

Svatba v elegantní moderně s nádechem luxusu vedle historického jádra města Olomouce.

HUMNO:

Svatba ve vesnickém stylu, vintage designu a tak trochu „punk“.



8. Jaká byla nejvíce ,, crazy svatba” ?  Na Humně byla nejvíc crazy svatba ta první, protože už jenom to, že tam byla svatba, bylo crazy. Na DUPu byla nejvíce crazy svatba, nebo spíše pozoruhodná svatba,

ta, na které nebyly živé květiny, neboť nevěsta si je jednoduše nepřála. I přesto jsme společenský sál dokázali vydekorovat tak, že nevěsta byla nadšená a zprvu by si člověk řekl, že svatba bez živých květin

bude smutná, ale opak byl pravdou.


9. Co jste vše schopni pro nevěstu zařídit? – Realizujeme svatby na klíč od A

do Z, čili je o nevěstu postaráno jako v bavlnce. Anebo si nevěsta může některé

věci zajistit sama a my ji zajistíme ten zbytek.


10. Jak je to s ubytováním? Poskytujete či máte třeba doporučení na někoho v

okolí? 

DUP: ubytováním nedisponujeme, máme partnerský hotel Flora, cca 5 min. procházkou parkem Čechovy sady.


HUMNO: ubytováním disponujeme v podobě 1 svatebního apartmá a dále nabízíme možnost glampingových stanů na zelené ploše před humnem.


11. Máte nějaké sny či další plány ohledně vašich dvou svatebních míst? 

Sny jsou od toho aby se snily. Plány jsou od toho aby se realizovaly , plánů máme mnoho a postupně je všechny realizujeme. Obě naše svatební místa rozvíjíme, rozšiřujeme anebo zvyšujeme kvalitu našich služeb. U Humna je potenciál využití vedlejšího humna, které k nám také náleží a vybudovat v něm ubytovací kapacity. S ohledem na památkově chráněnou vesnickou zónu bude přebudování stodoly na ubikace spíše věc názoru památkářů. V poslední době si často pohráváme s myšlenou pořízení menšího svatebního místa v okolí našeho města, kde by se mohly realizovat menší svatby do 20-30 osob, neboť Humno i Dup jsou prostory ideální pro větší svatby o kapacitě 80-150 hostů.


12. Jaká vlastnost vás nejvíce definuje?

 Preciznost a smysl pro detail, protože „detaily dělají celek“.

Už víte proč se nám tyto prostory tolik líbí? Manželé Opravilovi to opravdu dělají s láskou a je to vidět.


Doufáme, že se Vám článek líbil, Igorovi s Jitkou určitě napište a my se budeme těšit u dalšího.


Váš Svatebni magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page