top of page

Zahradní říše divů - staň se moderní Alenkou

Klasický příběh o Alence, který je nabitý bizarními prvky a vypráví o malé dívce, jež má neukojitelnou touhu vše prozkoumat, je v jádru plný tajemství a kouzla.


My jsme se nechali inspirovat pouze několika aspekty této pohádky, čímž jsme celý koncept posunuli do ještě zajímavější roviny.


Naše inspirace je zasazena do prostředí, kde dominují květiny, bílá barva se objevuje na každém kroku, trend mašlí je nepřehlédnutelný a retro dorty se dočkaly svého velkolepého návratu. Tato inspirace je doslova nabitá prvky, které by na vaší svatbě v letošním roce rozhodně neměly chybět.


Nabízíme množství něžnosti doplněné ještě větší dávkou elegance. Dvoje šaty, třpyt a prosecco jsou připraveny doplnit váš velký den. Nechte se inspirovat „Zahradní říší divů“ od fotografky Veroniky Anýžové a kameramana z Veyn Production!


P.S.: Na konci tohoto článku najdete seznam všech dodavatelů, kteří se na této inspiraci podíleli, včetně odkazů pro snadnější prohlížení.



Jak už mě znáte, víte, že pro mě každá svatba začíná výběrem toho pravého místa. Místo nejenom určuje celkový styl a atmosféru svatby, ale také slouží jako základní kámen pro všechnu další inspiraci.

Jedním z takových výjimečných míst, které považuji za skutečný skvost, je "Pod Zeleným Dubem". Toto místo je jedinečné tím, jak dokáže hosty pohltit – zde se doslova ztratíte ve smyslu nejlepším možným způsobem. Při prvním pohledu, ať už zvenčí nebo zevnitř sálu, vás ohromí natolik, že na chvíli ztratíte dech. Je to místo, které doslova volá po tom, aby se stalo dějištěm vaší svatby.


Interiér je vyveden v impozantní kombinaci bílé, bordó a smaragdové zelené. Někteří by mohli namítat, že spojení těchto dvou barev může být výzvou, ale já vám mohu z vlastní zkušenosti říci, že tyto barvy dokonale doplňují téměř jakékoli svatební téma. Velká okna navíc prostor naplňují přírodním světlem a umožňují, aby vše krásně vyniklo.


Hlavní inspirací pro toto aranžmá byla paleta barev - bílá, světle béžová, pastelově zelená a baby blue, doplněná o nepřeberné množství květin.


Dominantním prvkem scény se stala květinová brána, tvořená z tulipánů, růží a bohatého zeleného podkladu. Tato kombinace dokonale ladí jak s chladnějšími měsíci, tak i s idylickým jarním obdobím, čímž vyvolává atmosféru přímo z pohádky o Alence v říši divů - svět plný bujné vegetace, nádherných květů a hravosti.




Koncept se však neomezoval pouze na tradiční slavobránu, ale rozvíjel se dále do dvou polooblouků, které společně vytvořily nejen místo pro obřad, ale i kouzelný fotokoutek se jmény novomanželů, doplněný o efektní neonová písmena. Tím se zrodil prostor, který nabízí nezapomenutelné zážitky a dokonalé pozadí pro fotografie z tohoto výjimečného dne.


Svatební tabule v elegantním stylu, dominující ji dlouhý stůl, jehož centrum zdobila působivá květinová aranžmá. Design byl doplněn o hnědé čiré sklo a neutrální dekorativní prvky. Stůl byl oblečen do krásného béžového ubrusu s přidaným běhounem, který harmonicky ladil s celkovou koncepcí. K vytvoření atmosféry přispěly také několik malých váziček a svíčky v odstínech, jež odrážely barvy této inspirace. Celkově tak vznikl nádherný soubor prvků, který dokonale zapadal do prostředí a stal se výrazným centrálním bodem svatební hostiny a oslav.


Využití stylově upraveného stolu jako centrálního prvku svatebního dění může i vaši svatbu proměnit v nezapomenutelný zážitek. V tomto nádherném prostředí můžete hostinu uspořádat právě s takovýmto smyslem pro detail a eleganci.



Připomeňme si dort, který nám přináší lehký návrat do období retra, kdy dorty zažívaly svůj vrchol popularity. Letos se tato tradice vrací a já osobně z toho mám obrovskou radost! Dorty, které jsou bohatě zdobené bílým krémem, představují trochu kýč, ale pokud jsou umně začleněny do konceptu svatby, garantuji, že z nich budete nadšeni stejně jako vaši hosté.


Představujeme dort ve tvaru srdce, jednopatrový, s nápisem „Just Married“. Tato nádhera je novinkou ve světě svateb v 21. století. Pokud máte rádi kombinaci lehkého retro stylu s elegancí, tento dort je pro vás dokonalou volbou. Celý sladký bar byl laděn do bílých odstínů, což přidávalo na eleganci a sofistikovanosti.


Zajímavostí je, že dort v podobě, jakou známe dnes, se poprvé objevil v roce 1840 na svatbě královny Viktorie. Byl bílý a symbolizoval nevinnost. Tento historický moment otevřel cestu tradici, která ovlivňuje svatební oslavy dodnes.



Pokud se ohlédneme zpět na naši volbu tiskovin, zvolili jsme cestu jednoduchosti a elegance. Odmítli jsme veškeré zbytečné ozdoby ve prospěch čistého designu, který zdobila pouze drobná květinová motivace. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na harmonogram dne, který byl součástí našich materiálů.


Důležitý tip pro ty, kdo plánují svatbu: Ujasněte si předem, jaké druhy tiskovin budete potřebovat. Nezapomínejte, že vám můžeme doporučit ty nejlepší odborníky v oboru, což vám může ušetřit nemalé prostředky. Zaměřte se na klíčové tiskoviny, jako jsou oznámení a pozvánky na oslavu. Díky pečlivému plánování nejen ušetříte peníze, ale zároveň zajistíte, že váš dodavatel bude mít jasno v tom, co od něj očekáváte. Vytvoření tiskovin na svatbu může trvat od měsíce až po několik měsíců, proto si včas zarezervujte jejich služby.


Nyní se podívejme na styling nevěsty a ženicha!


Šaty, ač na první pohled jednoduché, vyzařují silný vzkaz elegance a půvabu. Tento dojem umocňují dlouhé rukávy zdobené volány, něžná mašle ve vlasech a kožíšek, který je jako stvořený pro chladnější období.

Celkový styling dotváří vlny, make-up v teplých hnědých odstínech a lesklé rty. Tato kombinace je univerzálně vhodná pro jakoukoliv příležitost. Klasické šperky, v podobě dlouhých bílých náušnic, dotváří celkový čistý vzhled.


Pro večerní variantu nabízíme outfit skládající se z celotřpytivých šatů, vysokého culíku, kroužků a výrazných rudých rtů. Tato kombinace je ideální pro večerní párty a oslavy s bohatou nabídkou prosecca.



Předtím, než se nevěsta oblékne do svých nádherně zářivých bílých šatů, užívá si přípravy v nádherném župánku doplněném o podvazek. Tento bílý župánek s průhlednými rukávy a ozdobený perlami je ztělesněním elegance, která hladí duši. Pokud máte slabost pro eleganci s minimalistickými prvky, tato inspirace je přímo pro vás! Jednoduchost a elegance jdou ruku v ruce.


Proč si nenechat zvěčnit tyto okamžiky příprav, když jsou vaše vlasy ozdobeny natáčkami? Je to skvělá příležitost, jak získat další vzpomínku.

Podvazek v nádherné modrozelené barvě s tlumenými tóny a zdobený perlami dodává celému obrazu dokonalý dotek.




Ženich se může těšit na dokonalou kombinaci černé a bílé v podobě nádherného smokingu, který si získal srdce mnohých v zahraničí již přes rok. S radostí oznamujeme, že i v letošním roce bude tento vyhledávaný kousek k dispozici! Buďte ve středu pozornosti svatební sezóny 2024 s tímto stylovým SMOKINGEM!


Prsteny byly nádherně propracované, zlaté kroužky spletité dohromady, přičemž zásnubní prsten zdobily dva kameny.




Pojďme se nyní podívat na párty, fotokoutek a fotky pro páry.


Všichni si jistě uvědomujeme, že svatba by měla být příležitostí k zábavě a k naplno prožitému dni s vašimi přáteli, kteří si slíbili věčnou lásku.


Dovolte mi, abych vám nabídla dva tipy, jak si tento výjimečný den užít ještě více, ať už jste v roli novomanželů nebo jako hosté.

Prvním tipem je zřízení speciálního koutku, kde vám profesionální barman bude připravovat drinky dle vašeho přání. Tento bar s alkoholem bude umístěný odděleně, což vytvoří další příjemné místo pro neformální rozhovory mezi vašimi hosty. Kromě toho, tento alkoholový koutek může být skvělým místem pro vytvoření jedinečných fotografií!

Druhý tip se týká zábavného prvku, kterým je "Champagne Tower" . Pro vás, novomanžele, to bude příležitost získat nádhernou sérii fotografií, zatímco vaši hosté budou s napětím sledovat, zda při stavbě věže nějaká sklenička nerozbije, a následně se společně mohou těšit na ochutnávku vynikajícího šampaňského!



Fotokoutek představuje další skvělou zábavnou atrakci pro vaše hosty. Nejenže si díky němu odnesou nezapomenutelné vzpomínky, ale i vy sami získáte krásné momentky. Proč neudělat ještě více pro životní prostředí a nevyužít svatební bránu, kterou již máte, jako originální kulisu? Přidáním insta rámečku s vašimi jmény pak vytvoříte perfektní pozadí pro všechny snímky. Tímto jednoduchým krokem získáte nejen stylový fotokoutek, ale také učiníte něco dobrého pro planetu.


Ráda bych se podělila o pár myšlenek na téma párových fotografií a fotografie obecně.


Máte k dispozici nádherné prostředí a vy sami jste okouzlující, tak proč tuto kombinaci nevyužít k vytvoření nezapomenutelných záběrů?


Není třeba cestovat daleko, abyste získali dokonalé párové snímky. Vaše svatební místo nabízí mnoho krásných koutů, které si zaslouží být zachyceny. My jsme využili hlavní sál, schodiště, koupelnu a náměstí před restaurací Pod Zeleným Dubem. A nezapomeňte, že i svatba v chladnějších měsících může poskytnout úžasné příležitosti pro venkovní fotografie. Dnešní móda nabízí spoustu možností, jak se stylově obléct a zároveň zůstat v teple - ať už jde o kožíšky, kožené bundy, oversize džínové bundy nebo kabáty. Vše je možné, pokud si to opravdu přejete.




Jedna rada na závěr: Nejlepší svatební fotografie vznikají, když se necháte vést profesionálními fotografy. Nemyslím to špatně, ale pokud jim důvěřujete a dovolíte si od nich nechat poradit s pózami, výsledek bude opravdu úžasný!

Pojďme se podívat, jak to může vše vypadat jako celek v tomto videu!




Alenka, jak ji známe z opravdové pohádky, je postava plná tvrdohlavosti, zároveň však vykazuje ochotu a neustálý obdiv k nádhernému světu kolem sebe. Přestože byste si možná nepřáli mít se za nevěstu s podobnými vlastnostmi, nelze popřít, že schopnost divit se kráse světa je něco, co bychom si všichni měli uchovat. Proto neváhejte svěřit přípravu vaší svatby do rukou profesionálů. Není třeba být tvrdohlavá a trvat na tom, že vše musíte zvládnout sama. Přeci jen, svatba by měla být jedinečnou událostí v životě, tak si dovolte zažít ji s kompletním servisem, který vám zajistí nezapomenutelný zážitek.


Tento nápad je inspirován touhou po dokonalé, elegantní a zároveň úchvatné svatbě právě v našich krajích. Doufám, že vás tento příběh inspiroval stejně jako mě.


Vás Svatebni Magazin Moliere


Dodavatelé, kteří vytvářeli tuto nádheru:


Hair stylistka: Stará Veronika

Náušnice: AP Jewerelly

Podvazek: Peach Glamour

Župánek: Me&My Weddings

Dekorace: Plánuj Srdcem

Květiny: Květiny ElaM

Sladký bar: Lu Peče

Tiskoviny: Teja.cz

Písmena + rámeček: @wedecor_cz




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page