top of page

Tipy svatebních obřadů

Svatba začíná svatebním obřadem, který je nejdůležitější částí. Proto není divu, že jej každý pár chce mít co nejdokonalejší. My se podíváme na to, co všechno můžete mít při svém svatebním obřadu tak, jak si přejete.


Dnes můžete vybírat ze spousty míst, kde váš obřad proběhne. Kostel, zámecký park, hotelová zahrada nebo pláž? Všechno je možné, jen každé místo má svá specifika a trošku jiné náležitosti, kterými je potřeba se řídit.

Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Místo: Zámek Boskovice, Oblek: Moliere Store, Svatební šaty: Svatební salon Monna, Šperky: Naty náušnice


Běžný obřad, jednoduchý, ale mnohdy neosobní. Dnes už svatby neprobíhají jen v obřadní síni na radnici nebo blízkém zámku, můžete se na matrice předem domluvit i na jiném vhodném místě. V takovém případě ale musíte být schopní se přizpůsobit, a to především časově. Pokud nechcete dělat kompromisy.


Pokud jste věřící, asi v tomhle máte jasno. Tento obřad, ale mohou absolvovat i nepokřtění snoubenci, což se moc neví. Církví totiž existuje celá řada a každá má svá pravidla. Katolická církev je svázána pravidly a katolický kněz vás může oddat pouze ve vysvěceném kostele, některé jiné církve ale nemají pravidla tak přísná.



Alternativní způsob pro ty, kteří chtějí mít všechno po svém. Podoba a délka symbolického svatebního obřadu naprosto a zcela záleží na vašich představách , přáních a na schopnostech vašeho oddávajícího (nebo oddávajících). Můžete si napsat vlastní sliby a během obřadu si je navzájem přečíst, můžete opakovat slib po oddávajícím, nechat si svázat ruce stužkou. Nápadů je mnoho a záleží na vás. U tohoto obřadu musíte absolvovat ještě jeden oficiálně před zákonem.


RYCHLOOBŘAD

I tak jednoduché to může být. Výměna snubních prstenů, svatební slib, ani první novomanželský polibek není povinností. Zjednodušeně potřebujete opravdu jen přijít, odsouhlasit si příjmení, která po svatbě budete užívat a odpovědět na otázku, zda-li dobrovolně vstupujete do manželství a poté vše se dvěma svědky podepsat.


SVATBA ČESKÝCH OBČANŮ V ZAHRANIČÍ

Spousta snoubenců touží po svatbě v zahraničí u moře nebo na Islandu. Papírování je hodně zdlouhavé a je jednodušší absolvovat rychloobřad a stvrdit tak obřad i po právní stránce. Pozvěte své přátele do své vysněné destinace a uspořádejte svatbu tak, jak jste si vysnili.



Pro jaký typ obřadu se nakonec rozhodnete Vy?

Jedno je jisté - bude to perfektní, protože to bude podle Vás!!!

A tady je od nás malá inpirace! Dejte nám vědět, jaký se vám líbí nejvíce!


Váš Magazin Moliere





Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Místo: Zámek Slavkov, Oblek: Moliere Store, Svatební šaty: Glourius Threads atelier, Květiny: Květiny Aja, Náušnice: Nauši hand made


Fotograf: Veronika Anýžová Fotografie, Místo: Rekovice, Oblek: Moliere Store, Svatební šaty: Marmott Dressess, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Náušnice: Peacockeye.sk

Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Oblek: Moliere Store, Svatební šaty: Svatební studio Gabriela, Výzdoba: Květinářství Magnolie, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Náušnice: Peacockeye.sk, Neonový nápis: Neon Love






Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page