top of page

Svatební spodní prádlo

Vybrat spodní prádlo pro nevěstu, může být docela oříšek a rozhodně by se nemělo podcenit. Správný výběr svatebního spodního prádla Vám zajistí, že se budete cítit sebevědomě ,pohodlně, přitažlivě a jedinečně.Vždyť je na svatební noc! Mělo by být vyrobené z kvalitního a příjemného materiálu.


Dnes máme nepřeberné množství podprsenek, kalhotek, korzetů atd. Jak zajistit aby v tento jedinečný den nevykouklo nežádoucí ramínko nebo nebyly vidět nějaké kontury? Nebojte se, s námi hravě zvládnete se zorientovat.


Fotograf: Kateřina Malinká, Místo: Mariane 2, Spodní prádlo: Markéta Kubátová fashion


SVATEBNÍ SPODNÍ PRÁDLO – KDE ZAČÍT

Naším doporučením je navštívit prodejnu s kvalitním spodním prádlem nebo přímo se svatebním prádlem a s prodejcem probrat vaše přání a možnosti. I když si zkoušíte svatební šaty, vždy doporučujeme nosit hladké oděvy tělové barvy. Některé látky, zejména krajka, způsobí vlnění pod jemným hedvábím a satény.




PODPRSENKA

Základem je podprsenka, která zvýrazní poprsí, dodá přirozený tvar a nabídne dostatečnou oporu. Podle střihu šatů a podle typu vaší postavy se můžete rozhodnout pro oblíbenou bardotku – samodržící podprsenku bez ramínek, tvarující push up podprsenku, či pro pohodlnou, nevyztuženou podprsenku.

V případě, že jste si ve svatebním salonu vyhlédla šaty s odhalenými zády, doporučujeme použít silikonovou, samodržící podprsenku.


Obecně platí, že ženy s větším poprsím by měly sáhnout po pevnější podprsence s ramínky, která prsa vytvaruje a pozdvihne. Ženám s menším poprsím mohou pomoci vyztužené modely s decentními vycpávkami.


Oblíbené jsou především hladké, případně krajkou nebo saténem lemované modely bílé, béžové či oříškové barvy. Pokud to barva šatů dovoluje, nemusíte se však bát ani méně tradičních, pastelových kousků. Rozhodně zapomeňte na silikonová ramínka. Styl zvolené podprsenky by měl kopírovat odhalený výstřih bez toho, aniž by cokoliv překáželo. Chtějte dokonalý výsledek.



Fotograf: Kateřina Malinká, Spodní prádlo: Markéta Kubátová fashion, Šperky: Design by Mr


KORZET

Nadčasový korzet je v případě svatebního spodního prádla absolutní trefou do černého. Kromě toho, že krásně tvaruje bříško, schová případné faldíky a pozdvihne prsa, působí neobyčejně a velmi svůdně. Zapomeňte na mýtus, že korzet škrtí a je nepohodlný.Dnes nabízí trh příjemné a elastické materiály.

Pod svatební šaty je ideální hladký nebo krajkou zdobený korzet bílé nebo smetanové barvy.

Fotograf: Kateřina Malinká, Spodní prádlo: Markéta Kubátová fashion


KALHOTKY

Totéž platí pro kalhotky ,měly by být kvalitní, pohodlné a ladit s ostatním spodním prádlem. Štíhlé ženy mohou zvolit kromě klasického střihu, oblíbené brazilky nebo tanga. Rozverně vypadají také tzv. krajkové šortky nebo kalhotky se svůdnou nohavičkou.


Majitelky plných tvarů by se výše uvedených druhů měly vzdát, ve prospěch vysokých kalhotek či těch stahovacích, které dokáží vyrýsovat postavu a opticky ji zeštíhlit.


Navzdory trendům by však budoucí nevěsta měla při výběru kalhotek sázet na ověřený typ spodního prádla na který je zvyklá. Pokud během běžných dní preferuje klasicky typ kalhotek, hrozí, že v těch tangových by se mohla cítit nekomfortně. Správně se nesmí kalhotky při chůzi jakkoliv rolovat, nikam sjíždět ani tvořit záhyby na bocích ,či se vám zařezávat do oblasti třísel.


SVATEBNÍ PODVAZKY

Většina žen asi běžně podvazky nenosí, ale na svatbu rády udělají výjimku. Tento úzký pásek saténu či krajky slouží k udržení punčoch. Vypadají velmi smyslně a největší úspěch zažily v 30. až 40. letech minulého století. A své příznivce mají dodnes. Nejlepší variantou je ten, který ladí ke kalhotkám, korzetu nebo podprsence. Usilujte vždy o sladěnost v každém směru.


Často ale nevěsty chtějí mít svůj podvazek na památku nebo jednou pro svou dceru. Proto mívají na noze podvazky i dva. V některých rodinách jde o rodinné bohatství, které se dědí z generace na generaci. Podvazky obvykle bývají bílé, růžové či modré.


PUNČOCHY

Svatební punčochy řada nevěst podceňuje, ale i ty mají svou úlohu a navíc nevypadají vůbec špatně. Takže i jejich výběru věnujte dostatečnou pozornost. Měly by být pohodlné, kvalitní a dostatečně pevné. Oblíbené jsou samodržící punčocháče, které jsou navíc zdobeny výšivkou či jemnou krajkovou aplikací. Vzhledem k tomu, že svatba je celodenní záležitost, investujte do nich aby vám vydržely v celku až do konce veselky bez nevzhledných oček.


Trápí vás silná stehna? Pak raději vsaďte na klasické punčocháče nebo použijte ochranné pásky na stehna, které jsou známé pod názvem bandaletky. Na svatbu se nejvíce hodí bílé či tělové punčochy s krajkou, saténem nebo mašličkami.


SPODNÍ PRÁDLO, KTERÉ SE HODÍ K VAŠIM SVATEBNÍM ŠATŮM


  • Prádlo pořizujte tehdy, až budete mít vybrané šaty. Při výběru zvažujte nejenom střih svatební róby, ale také její barvu a Vaší postavu.

  • Vždy si nechte poradit zkušenou asistentkou a neobjednávejte prádlo přes internet. Nákupní asistentka má již míry v oku a dokáže odhadnout nejenom velikost košíčku, ale také jeho tvar aby Vašim ňadrům byl oporou, nic nikde nepřetékalo a vy mohla trsat na parketu beze strachu, zda neukážete světu víc, než by bylo vhodné.

  • Doporučujeme nenechávat na poslední chvíli výběr vašeho svatebního spodního prádla. Na zkoušení svatebních šatů je ideální vzít si s sebou soupravu spodního prádla, abyste spolu se švadlenkou mohla posoudit, zda Vaše spodní prádlo neruší výsledný efekt. Vyhnete se tak nepříjemným překvapením v den D.

  • Spodní prádlo by mělo jemným způsobem upozorňovat na přednosti a zároveň dokázat potlačit případné tělesné nedostatky.

  • Spousta nevěst chce vypadat božsky nejen přes den, ale také o svatební noci. A tady je povoleno vše. Krajky, podvazky, korzety či sexy body i saténové župánky. Přes den tak můžete mít třeba hladké bezešvé kousky, ale navečer si pořiďte určitě něco extra.

  • Nevěsta by měla pamatovat i na pořízení noční košilky. Také v této oblasti je obrovský výběr krásných a luxusních modelů ,od saténového provedení až po sexy krajkové kousky. Ohledně barevnosti zde žádné pravidlo neplatí, a proto zde může žena klidně popustit uzdu své fantazii.

  • Odhalují vaše svatební šaty záda? Existují podprsenky, které se pyšní důmyslným systémem, díky kterému můžete mít zcela odhalená záda a zároveň i krásný dekolt. Samozřejmě můžete být bez podprsenky a nebo mít všité košíčky, jak je uvedeno výše. Ale buďte upřímní - pokud potřebujete podporu pro velké poprsí, pak pro vás takové šaty nemusí být tou nejlepší volbou.


Ať už si vyberete jakoukoliv variantu svatebního spodního prádla, nesnažte se ušetřit jen proto, že vlastně není vidět. Kvalitní svatební prádlo si můžete uschovat a nosit ho třeba při zvláštních příležitostech (při líbánkách, výročích atd.). Pokaždé si tak připomenete den, kdy jste se stala ženou svého milého. Výběr je velmi důležitou součástí svatebních příprav. Vyhraďte si na něj dostatečné množství času a nepodceňujte výběr. Určitě chcete být pro svého muže jedinečná a neodolatelná. Přesně taková, jako má nevěsta o své svatbě být.


Váš svatební magazín Moliere



Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page