top of page

Svatební boty - tipy od nás jaké zvolit

Výběr šatů máte za sebou, ale další klíčovou součástí outfitu jsou Vaše boty. Máme tady dva tipy nevěst. Buď jste milovnicí bot a svou vybranou obuv vnímáte jako nedílnou součást stylu Vašeho svatebního dne anebo jste o svých svatebních botách příliš nepřemýšleli, ale víte, že je potřebujete. Bez ohledu na to, na kterou stranu se přikloníte, existuje spoustu stylů, ze kterých si můžete vybrat. Než se ale vydáte na nákup, vyhněte se případným chybám, přečtete si naše tipy pro výběr dokonalého páru.

Fotograf: Lukáš Navara, Prsteny: Šperky Jann, Tiskoviny: Zuza design



VYBERTE SI SVATEBNÍ BOTY MOUDŘE – 10 TIPŮ

  • Vezměte v úvahu místo a roční období Vaší svatby. Jaká bude cesta, po které půjdete, ať už v sále nebo venku. Je tam koberec nebo tvrdá podlaha? Budou venku dlažební kostky, kameny nebo dlažba? Budete chodit po trávě nebo polní cestě? Máte svatbu na pláži? Všechny tyto věci budou mít vliv na to, zda zvolíte jehlové podpatky, široké podpatky, klínek nebo nízké boty.

  • Jste tip na podpatky nebo je vůbec nenosíte? Neexistuje žádná kniha pravidel. Noste to, co se Vám líbí, v čem se cítíte báječně a pohodlně celý den. Pokud je to podpatek, jděte do toho, pokud je to pár Converse, pak budou Vaše svatební.

  • Nemusíte mít jen jeden pár. Je to Váš svatební den. Můžete mít tolik párů svatebních bot, kolik chcete. Jen s tím musíte sladit délku šatů.

  • Velkým faktorem při rozhodování je, jaký styl bot zvolit. Chcete je nosit i po svatbě? Jaký materiál zvolíte? A co barva? Nevěsty, které chtějí boty využít nejen pro svatební den, volí neutrálnější, jednodušší vzhled a investují do kožené obuvi.

  • Měli byste si koupit boty před nebo po výběru šatů? Odpověď zní: Svatební šaty jsou jednoznačně první. Barvu svatebních bot je třeba sladit s oběma hlavními nevěstinými doplňky – šaty a svatební kyticí.

  • Zamyslete se nad svým celkovým vzhledem. Chcete stejnou barvu šatů a bot nebo vytvořit kontrast? Buďte opatrní, protože existuje mnoho odstínů bílé a slonové kosti. V případě různých odstínů by jedno mohlo vypadat opotřebovanější/starší, než druhé. Pokud můžete, přineste si vzorek látky. Neostýchejte se znovu navštívit svatební salon, abyste společnou kombinaci bot a šatů vyzkoušela. Pokud se rozhodnete zvolit barevné boty, volte jeden odstín Vaší kytice.

  • Zdobené svatební boty jsou úžasné, ale je to na zvážení. Pokud máte saténové šaty, tyl nebo vlečku, přemýšlejte o tom, jak to bude se zachytáváním, takže je nejlepší po těch drahokamech přejet prsty a zjistit jestli nemají ostré hrany.

  • Bez ohledu na výběr bot, jak všichni víme, nové boty musíte rozchodit.

  • Obsahují-li svatební šaty nějaký zajímavý dekorační motiv, je dobré jej zopakovat i na botách. Máte-li vybrány šaty s aplikací z třpytivých kamínků, zvolte také střevíčky s touto dekorací.

  • Během zimy se vůbec nemusíte bát sáhnout po kozačkách, nabízí se různá šněrovací či jemná provedení tohoto typu obuvi, ideálně vybírejte v bílé barvě. V létě volte elegantní sandálky.

Fotograf: Kati Malinka, Makronky: Makronky od Janči


Z jakých typů svatební obuvi můžete vybírat?


Svatební lodičky Většina z nás při slavnostních příležitostech sáhne po elegantních a módních lodičkách, je to prostě klasika.



Svatební baleríny Jednoduché svatební boty na nízkém podpatku. Vynikají lehkostí a stabilitou. Na trhu existuje mnoho variant s různými typy zdobení a doplňků.


Střevíce na klínku Boty na klínku působí vždy velmi zajímavě a zvlášť vyniknou u kratších šatů, kdy budou vidět a všichni je ocení.


Svatební tenisky

Na výběr je nespočet různých provedení a barev, nechybí ani ručně malované a zdobené exempláře, klasické šněrování lze nahradit stužkou. Kromě zajímavého vzhledu je jejich oceňovanou vlastností rovněž výtečné pohodlí. Ovšem pozor, pokud se nevěsta rozhodne pro tenisky, pak i pánská obuv by měla být sladěná a ženich by měl klasické svatební boty nahradit rovněž teniskami v podobném designu.



BARVA A MATERIÁL SVATEBNÍCH BOT


BÍLÉ (A NEUTRÁLNÍ) SVATEBNÍ BOTY

Nechte si záležet na výběru odstínu bílé, stačí špatné světlo v prodejně a máte jiný odstín. Bílé boty se hodí ke zdobenějším šatům a tam, kde nechceme upoutat pozornost.

Fotografka: Veronika Anýžová, Svatební šaty: Marmot Dresess, Místo: Rekovice, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Výzdoba: Chil Design 2020, Květiny: Mona Dekor



TŘPYTIVÉ SVATEBNÍ BOTY

Pokud je ve Vašem životě den, kdy chcete vše třpytivé, je to Váš svatební den. A Vaše svatební boty ať nejsou výjimkou. Pozor na příliš ozdob, volte jednodušší model.

Fotograf: Stanislava Tylmanová, Střevíčky: Steeve Maden, Šperky: Lejla Handmade Jewels


BAREVNÉ SVATEBNÍ BOTY

Stále více populární jsou barevné svatební boty a když jsou správně sladěné, dodají eleganci a nebudete působit okoukaně. K nejoblíbenějším patří odstíny červené, pastelové tóny nebo metalické, ,zlaté a stříbrné, které dodají nádech luxusu. Hlavně se netřeba bát, směle do toho.


EXTRAVAGANTNÍ BOTY

Nejnovějším a největším trendem svatební obuvi, se kterým se setkáváme stále více, jsou výrazné svatební boty. Nevěsty nenosí jen hladké bílé lodičky, protože nejenom ve svatebních šatech, květině a účesu se odráží Vaše osobnost! Na svatbu proniká grunge styl 90. let, neobvyklá kombinace jemných šatů s mohutnými botami a džínové bundy. Pokud je to Váš styl, tak ho musíte mít ve Váš svatební den.


A tady to máte, v podstatě vše, co byste měli vědět o svatebních botách, stejně jako spoustu obrázků a inspirace pro výběr Vašeho dokonalého páru. Hodně štěstí na Vaší společné cestě a pamatujte, že ve svůj svatební den můžete mít obuv, jakou chcete.


Ano, právě jsme Vám dali povolení koupit si tolik bot, kolik chcete.


Váš svatební magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page