top of page

Svatební boty - jak na pohodlí a styl

Přemýšleli jste o tom, jaké zvolíte boty na svatbu abyste byla v pohodlí a zároveň stylová? Váš svatební den je příležitostí nosit boty vhodné pro královnu.


SVATEBNÍ BOTY JSOU DŮLEŽITÉ, I KDYŽ JE NEVIDÍTE

Možná si nemyslíte, že boty jsou tak důležité, zvláště pokud plánujete nosit šaty až na zem, ale jsou. Proč? Nesprávnou obuví si totiž můžete vyrobit pořádně faux pas. Při výběru rozhoduje nejen módní trend, styl, barva a materiál šatů, ale i výška podpatku, pohodlí a stabilita během chůze. Na nohou je budete mít přece více než 12 hodin.

Fotograf: Stanislava Tylmanová, Svatební šaty: Svatební salon T&M, Náušnice a čelenka: Leila Hand made Jewels


Fotograf: Lukáš Navara


JAK VYBRAT SPRÁVNÉ BOTY PRO VAŠI SVATBU


Nemiřte příliš vysoko. Vybírejte takovou výšku abyste v nich uměla bez problémů chodit. Ty pravé by vám měly zlepšit držení těla, opticky prodloužit nohy a přitom je velmi nezatížit. Nízké boty či svatební boty bez podpatku jsou spíše vhodné pro vysoké nevěsty, které nechtějí být vyšší než jejich partner. Případně je rády volí sportovní typy žen, takové boty jsou více vhodné pro neformální svatby nebo svatby v přírodě.

Pohodlí musí být přirozené. Je důležité si uvědomit, že v nich budete stát, chodit a tančit celý den a noc až do následujícího rána. Boty musí mít tvar chodidla abyste se v nich cítili dobře. Může to znít jako samozřejmost, ale ne všechny boty kopírují křivky vašich nohou. Když si vyzkoušíte pár, který se vám líbí, buďte k sobě upřímní jak se cítíte. Jakýkoli náznak nepohodlí se jen zhorší, čím déle budete mít boty na nohou. Vybírejte s předstihem a choďte v nich pak po bytě, vařte, luxujte, aby si vaše nožky na ně zvykly.


Uklouznutí jako nepřítel. Když pomyslíte na uklouznutí nebo vyvrknutí kotníku ,je důležité vybírat i jakou má bota podrážku a jak je stabilní. Pokud se vám v nich noha jen trošičku kývá, řekněte jasně a nemilosrdně „Ne!“ Vyvrtnout si kotník hned při svatebním pochodu, by nebyl pěkný zážitek.

Upřednostněte proto pevnější formy podpatků, které jsou stabilnější abyste nakonec nemusela neustále přemýšlet, jak a kde našlapovat. Když se vám potí nohy, boty mají tendenci klouzat. Nejlepší způsob, jak se tomu vyhnout, je nosit sandály nebo si vybrat boty s podšívkou, která absorbuje vlhkost.


Jeden tip na závěr: Ujistěte se, že váš fotograf nafotí nějaké „zátiší s Vašimi botami“. Mohou to být tak krásné detaily z vaší svatby.

Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Svatební boty a šperky: Edith půjčovna


Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Oznámení: Michaella art, Prstýnky: Vizu art


POJĎME SI TO ZREKAPITULOVAT

Nevybírejte novou výšku podpatku, na kterou nejste zvyklá, trénujte tanec ve vašich svatebních botkách a choďte v nich po bytě, abyste si na ně zvykla. A nezapomeňte, aby váš fotograf zachytil i vaše boty.

Fotograf: Kati Malinká Fotografie, Svatební boty: Edith půjčovna, Prstýnek: Brilas


Přejeme krásný a pohodlný výběr.

Váš svatební magazín Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page