top of page

Svatba svépomocí či s koordinátorkou?

Každý pár před tím stojí a Vy toho nejste vyjímkou. V podstatě to je hlavní myšlenka svatby ,, TO JE OČ TU BĚŽÍ" - zařídit si ji svépomocí či s koordinátorkou?


V tomto článku si ukážeme důvody PROČ do toho jít po vlastní ose či přizvat opravdové profesionály se zkušenostmi.


Tímto článkem se ale nepřikláníme k žádné z těchto dvou variant, každý z Vás si musí svoji situaci zhodnotit, dle svých možností ať už časových, finančních, osobnostních a dalších...

Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Zámecká Oranžerie, Pyžámko: Shine&Shine


 

SVATBA SVÉPOMOCÍ

Rozhodli jste se, že svatbu zvládnete vlastními silami. A to z mnoha důvodů, jste organizačně schopná, nedělá Vám problém zařizovat věci, milujete plánování. Telefonování a psaní je Váš druhý koníček a prostě hledání na instagramu a pinterestu naprosto milujete. Navíc máte kolem sebe partu kamarádů a známých, kteří jsou ochotní s čímkoliv pomoci.


Jen prosím připravte se na těchto pár věcí:

  • ne za každých okolností dokážete být stresu odolná - zvlášť v mnoha vypjatých situací jdoucích za sebou

  • mějte kolem sebe blízké, na které můžete delegovat další úkoly - odvozy, vyzvednutí, zařízení

  • velkým pomocníkem jsou plánovače, harmonogramy, svatební diáře

  • svépomocí si můžete ušetřit několik desítek tisíc, nicméně je důležité dokázat nakupovat ve slevách, akcích a spokojit se například i s jinou výzdobou či dalšími věcmi, protože zkrátka nechcete do toho vložit tolik peněz ...

  • do svatebního diáře si zapisujte všechny termíny schůzek, kontakty na dodavatele, kdy je potřeba se rozhodnout

  • buďte realisti - a v tom smyslu, že i když máte určitou představu, jste stále jen lidé a plánování svatby by Vám nemělo doslova vzít veškerý čas, proto se může stát, že se budete muset spokojit s jinými variantami určitých částí svatby....

  • plánování svépomocí ale také dokáže perfektně posílit vztahy, okolo Vás jsou ti nejbližší, proto si to užíjte a pořiďte si pár fotografii, které Vám později tohle období připomenou.

Fotograf: Sandra Marie Bartoš, Místo: Rekovice, Župánek: Foneli


 

SVATBA S KOORDINÁTOREM

Možná než si sdělíme pár věci, proč toho vůbec využít, ráda bych touto cestou dala na vědomí, KDO to vlastně SVATEBNÍ KOORDINÁTOR je.

Je to téměř neviditelná osoba, která má pod palcem naprosto vše, co se týče organizace svatby.

Jejím úkolem je zařídit aby svatba šla jako hodinky a Vy se vyhnuli zbytečnému stresu. Zajistí svatební harmonogram a program.


Koordinátor má hned několik rolí, nejen, že se stará o průběh svatby i samotného svatebního dne, včetně komunikace a pomoci svatebčanům. Ale je z něj také moderátor ( uvedení, krájení dortu, hry), organizátor ( tohle se týká i rozlučky se svobodou) nebo je z něj i supervizor :D ( dohled nad věcmi). Svatebním koordinátorem se může stát i člověk, který je blízký Vašemu okolí ať už kamarádka, svědkyně či družička.


V tomto článku se ale budeme věnovat PROFESIONÁLNÍMU KOORDINÁTORSTVÍ a vzhledem k tomu, že v této profesi dominují spíše ženy, budeme dále psát pouze o svatební koordinátorce.

Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Dům u parku, Župánek: Shine&Shine


KOLIK SVATEBNÍ KOORDINÁTORKA STOJÍ?

Cena se odvíjí podle toho, jaký rozsah služeb od koordinátorky si sjednáte.

O profesionálech, o kterých se bavíme lze 100% říci toto:


  • KONZULTACE 500 - 5000 Kč - služba pro všechny, kdo nechtějí mít na svatbě cizího člověka, ale přesto si chtějí nechat poradit od zkušených. Konzultace trvá dvě hodiny a během ní Vám pomohou s přípravami a harmonogramem.

  • KOORDINACE SVATEBNÍHO OBŘADU 4000 - 15 000 Kč - většinou zahrnuje konzultaci před svatbou 2-3 hodiny a práce koordinátorky přímo na místě obřadu. Zajistí hladký průběh před svatbou - vítání hostů, kontrola výzdoby až po spolupráci s oddávajícím a matrikářem.

  • KOORDINACE CELÉHO SVATEBNÍHO DNE - 15 000 - 60 000 Kč - je to nejvyužívanější forma svatební koordinace, kdy se koordinátorka postará o bezproblémový průběh celého svatebního dne i kompletních příprav a konzultací před svatbou. Bude Vám plně k dispozici až do konce svatebního veselí. Veškeré starosti předáváte spolehlivé osobě a můžete si naplno užívat krásu svého dne D.

  • KOORDINACE CELÉ SVATBY VČETNĚ PŘÍPRAV 60 000 Kč a více dle náročnosti svatby - zahrnuje veškeré zařizování věcí okolo svatby, domlouvání s dodavateli, deadline, konzultace, vyzvedávání potřebných věcí....



KDY SE ROZHODNOUT PRO SVATEBNÍ KOORDINÁTORKU?


  1. Ušetříte stres při přípravě i během svatby

  2. Ušetříte čas a komunikaci s dodavateli

  3. Svatbu si vychutnáte plnými doušky

  4. Nemusíte přeplácet - koordinátoři mají obvykle levnější ceny u dodavatelů


 

JAKÉ JE DOPORUČENÍ SVATEBNÍ MAGAZINU MOLIERE?

Jste osoba, která je pracovně vytížená, nechcete se věnovat přípravám ani časové investici do koordinace a chodu, dozoru svatby - VOLTE SVATEBNÍ KOORDINÁTORKU.


V případě ale, že jste osoba, která miluje plánovače, harmonogramy, naplňuje Vás to a máte menší rodinnou svatbu a ochotné příbuzné a kamarády - VOLTE SVATBU SVÉPOMOCÍ.


Věříme, že se rozhodnete správně a svoji svatbu si užijete naplno!


Váš svatebni magazin Moliere




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page