top of page

Seznam svatebních darů

Plánujete svatbu a nechcete dostat dva stejné dárky nebo spoustu zbytečností? Vytvořte si svůj seznam svatebních darů. Usnadníte tak rozhodování svým hostům a usnadníte jim práci.


Využít můžete jak klasické papírové formy, kdy necháte seznam kolovat nebo ho svěříte někomu z blízkých. Může to být maminka nebo třeba kamarádka, která vám s organizací svatby pomáhá. Velmi oblíbené jsou v poslední době online seznamy svatebních darů.


Snoubenci si můžou vytvořit vlastní internetové stránky, kde sepíší seznam svatebních darů, které by je potěšily a svatebčané pak už jen vybírají. Existuje na to mnoho různých předpřipravených stránek, ale můžete zapojit svou fantazii a vytvořit si vlastní.

Dnes už spolu snoubenci často delší dobu bydlí a svatební dary do domácnosti jim proto radost neudělají. Zato ale nezřídka platí hypotéku nebo by rádi vyrazili na hezkou svatební cestu a nejlepší svatební dar jsou proto peníze.

JAK DÁT HOSTŮM VĚDĚT, KDE NAJDOU SEZNAM DARŮ

Nejjednodušší způsob, jak dát svatebčanům najevo, že existuje něco jako seznam svatebních darů, je vložit lísteček s touto informací do obálky se svatebním oznámením. Je dobré také připojit poznámku o tom, že originalitě se meze nekladou a navrhovaný seznam darů slouží jen jako inspirace pro ty, kteří tápou.



Fotograf: Veronika Anýžová, Oznámení. Zuza design


JAK SI ŘÍCT O PENÍZE?

Můžete třeba na seznam svatebních darů připojit kolonku finanční dar a připojit vtipnou poznámku typu, že všechny dary potěší stejně, ale ty šustivé přece jen o trochu více. Nenuceně bude působit třeba i veselá básnička.

Fotograf: Veronika Anýžová, Oznámení. Zuza design


JAK DOSTATEČNĚ PODĚKOVAT?

Nejpozději do dvou týdnů po svatbě by měli novomanželé poslat poděkování za dary, nejvhodnější je písemná forma dopisu nebo děkovné kartičky zaslané poštou.


TIPY NA DÁRKY


Zážitkové svatební dary budou opravdu nezapomenutelné. Darujte let balónem nebo letadlem, tandemový seskok padákem, pobyt na zámku a nebo wellness pobyt.


Darujte nějaký kulinářský, kreativní nebo baristický kurz.


Kreativní dárky – nutnost vědět o novomanželech opravdu hodně, tyto dárky by měly být od srdce a ukázat vaši blízkost. Obraz, portrét, sošku nebo vyjímečný dekorační prvek stejně tak třeba i ručně vyrobenou koupelovou sůl v rámci koupelového balíčku nebo stylovou krabičku.


Skleničky s monogramy budou manželům dlouho připomínat jejich svatební den. A datum svatby společné výročí. Vybírat můžete z různých druhů a provedení. Gravírování můžete použít i na láhev výjimečného rumu nebo whisky.


Na závěr bychom chtěli říci, abyste poslouchali přání novomanželů a nekupovali dárky navíc, i když si budete myslet, že by se jim to mohlo hodit... vzpomeňte si na svoji svatbu, kdy jste i vy dostali nechtěné dárky.. proto se řiďte tím, co chtějí vaši blízcí a udělejte jim radost.


Váš svatebni magazin Moliere


Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Humno 11, Dekorace: Salon Veronica dekor, Květiny: Klára Uhlířová Design, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Svatební šaty: Svatební salon Maya, Oblek: Moliere Store











Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page