top of page

Podzimní nádech = Světlo je nová černá

Období podzimu přináší do naší krajiny fascinující paletu barev, od hnědé přes tmavě zelenou až po oranžovou a žlutou. Toto roční období je plné kouzla a tajemství, i když občas přináší chladnější počasí. Jak ale spojit podzimní atmosféru se svatebním dnem, aby výsledek byl opravdu dechberoucí? Jak se vyrovnat s možným deštěm a s tím, že se brzy stmívá? A jakým způsobem sladit svatební šaty s vrchním oblečením?


V tomto článku na všechny tyto otázky odpovíme a navíc vám představíme úchvatnou inspiraci pod názvem "Podzimní nádech", která rozproudí vaši fantazii bez jakýchkoliv hranic!


Připravte se na inspiraci plnou nádherných fotografií od Hany Benešové Smutné a poutavé video od Michala Vince!


Pojďme se ponořit do podzimního světa plného barev a světel.


P.S. Na konci článku najdete seznam všech talentovaných profesionálů, kteří se na této inspiraci podíleli, včetně odkazů pro snadný přístup k jejich pracím.


Zahájíme výběrem místa, což je zásadní krok. V tomto období není prostor pro riskování – potřebujete lokalitu s výborným zázemím pro případ nepříznivého počasí. Proto jsem nadšená, že naše hlavní volba padla na Rekovice.


I přes to, že se obřad konal venku, byla zde vždy možnost rychle se uchýlit dovnitř. Rekovice jsou naším osvědčeným dodavatelem, nabízejí vynikající gastronomické zážitky, možnost ubytování a umožňují plně si vychutnat ranní přípravy na svatbu. Nicméně, co tento výběr dělá opravdu výjimečným, je okolní příroda, která v této době roku září všemi barvami a přímo vybízí k uspořádání svatby právě zde!


Mým záměrem bylo spojit prvky podzimu s moderními trendy, přičemž klíčový důraz byl kladen na světlo. Hlavním prvkem celé výzdoby se tak staly křišťálové lustry, které nejen dodaly lokaci eleganci, ale také poskytly světlo, jež vytvořilo magickou atmosféru, dokonale podtrhující podzimní charakter. Je důležité si pamatovat, že podzimní svatba by měla být spojena s teplem – ať už jde o světýlka, barvy nebo teplé materiály.




Obřadní prostor byl zdoben půlobloukem plným květin, s visícím lustrem uprostřed, což vytvořilo hlavní dominantu obřadu v harmonii se zátiším stromů a roztroušeným listím.


A co by to bylo za obřad bez kvalitní hudby? Velkou radost mi udělalo, že se nám podařilo získat pro tuto inspiraci Markétku, která na housle hrála tak působivě, že její hudba dokázala vykouzlit husí kůži.


Pro uspořádání svatebního stolu jsme zvolili delší variantu, která se letos opět řadí mezi svatební trendy. Nezbytné bylo začlenit barvy odrážející podzimní atmosféru - odstíny hnědého skla, keramiku v neutrálních barvách, ratan, okrovou barvu, kožešinu a množství světýlek, které podzimní šero dokonale doplňují.


Tip: Není nutné rozmístit světýlka po celém prostoru. Postačí vytvořit jedno centrální místo, které doslova zaplníte světýlky, a tím vytvoříte nejen hlavní atrakci svatby, ale později i oblíbený fotokoutek.


Celý koncept sladkého baru byl pojat ve stejném duchu, což se odráželo na výběru dezertů. Hlavním lákadlem byl jednoduchý dort v měděné barvě, který byl doplněn výběrem cupcakes a malých dortíků, jejichž lahodné chutě hladily naše chuťové pohárky. Jako vrcholný zářil neonový nápis ve tvaru srdce, který dotvářel tu útulnou a hřejivou atmosféru.


Tip: Pro ty, kteří se nechtějí pouštět do přílišných experimentů, doporučujeme zvolit jednoduchý dvoupatrový dort, avšak v barvě, která odpovídá tématu vaší svatby. Tento přístup dodá vašemu sladkému baru neotřelý vzhled a zároveň jej oživí, aniž by působil příliš extravagantně.


Když máte vybombené lokace v podobě obřadu a tabule, je důležité, aby byly ostatní prvky svatby jednoduché, ale zároveň účinné. Proto volím pro tiskoviny neutrální design, používám ručně vyráběný papír a sázím na minimalismus. To vše dokonale odpovídá mému gustu.


V této inspiraci se klade důraz na kombinaci hojnosti květin, světla a teplých barev. To jsou prvky, kterými byste se měli nechat vést při organizaci svatby v chladnějších měsících.



Při přemýšlení o tom, jak by mohla vypadat nevěsta, jsem si vzpomněla na svou oblíbenou volbu oblečení v chladnějším počasí - roláky! A tak mi došlo, proč by nemohly být součástí svatebního šatů?

Nemusíte v nich vypadat jak jeptiška, pokud zvolíte správnou délku roláku a zajímavý potisk, který decentně odhalí kůži. K tomu přidáte dokonalý make-up a účes, a výsledkem bude dokonalý Look.


Make-up tvořilo výrazné bude líčení, v tmavých hnědých tónech, hodně třpytu a lesku na rty.

Vlasy tvořil vysoký messy drdol, kde se vyjímala ozdoba do vlasů plná perel ( ty nikdy nevyjdou z módy).

Všechny tyto prvky zaručí, že budete vypadat nejen neodolatelně, ale hlavně se budete cítit dobře.


Pro zajištění dokonalého vzhledu není nic lepšího než přidat kožich! V současnosti je na trhu nepřeberné množství kožichů. Můžete si vybrat levnější variantu z umělé kožešiny nebo investovat do pravého kožešinového kabátu. Ať už se rozhodnete jakkoli, obě možnosti vám zaručí ohromující vzhled ideální pro podzimní svatbu.


Kožich se dá využít i během příprav, pokud jste již nalíčená, stačí přidat podvazek, nádherný je skládaný, nadýchaný s perlami.


Pokud však dáváte přednost saténovému župánku, doporučujeme zvolit ten ve zlaté barvě. Tento kousek vás nádherně rozzáří a dodá vašemu vzhledu další barvu.


U nevěsty je to vždy na delší povídání, jelikož my prostě toho potřebujeme víc :).





Ženich v dokonalém, okrovém obleku doplněném výraznou kostkovanou vestou představuje perfektní kombinaci.




Na závěr bych s vámi ráda sdílela tři důležité myšlenky.


Za prvé, v dnešní rychlém světě všichni hledáme způsoby, jak efektivně ušetřit čas. Přiznejme si, že to je prostá pravda. S tímto na mysli přinášíme v našem magazínu Moliere novinku – možnost nechat si na míru napsat proslov na svou svatbu. Informace o dodavateli a jak službu využít najdete na konci tohoto článku. Tato novinka vám umožní odložit stranou stres z příprav a místo toho se soustředit na radost z vašeho velkého dne. Dodavatel se s vámi setká, projedná detaily a poté pro vás připraví proslov, který se stane nejen vyjádřením vašich pocitů, ale i krásnou vzpomínkou na tento jedinečný okamžik.


Párty je termín, který se často objevuje ve spojení se svatbou, a proto je klíčové vybrat dodavatele schopné zajistit, aby tato část vašeho velkého dne proběhla bezchybně. Zejména v případě podzimních svateb je důležitý výběr nápojů, které by měly hosty nejen osvěžit, ale i příjemně zahřát. Proto byste neměli podceňovat výběr kvalitního cateringu, který dokáže nabídnout skvělé varianty drinků přizpůsobené ročnímu období. My jsme měli tu čest vychutnat si v rámci naší inspirace vynikající tekutý catering, který byl navíc doplněn o neon, jenž dodalo celé atmosféře teplý nádech.


Párové fotografie představují poslední téma, kterému se chci věnovat. Podzim je sice nádherné roční období, ale zároveň může být poměrně nepředvídatelný. Proto je důležité mít s fotografem předem probraný i plán pro případ, že začne pršet. Buďte flexibilní ohledně místa a času focení, protože fotografie v dešti mohou být kouzelné, stejně jako ty po dešti. Nebojte se trochu zašpinit a pro párové focení v listí a blátě si klidně vezměte tenisky. Tato spontánnost dodá vašim fotografiím jedinečný rozměr. Pokud budete dobře připraveni, žádná nepředvídaná situace vás nemůže zaskočit. A pokud za fotografku zvolíte někoho tak talentovaného jako je Hanička, můžete se těšit na úchvatné snímky!


Kožich, zvonička, barevné listí a vaše propojení tvoří dokonalou atmosféru...




A tuto atmosféru ještě umocňuje skvělé video, které vše dokonale zachycuje...




Podzimní nádech je inspirace o tom nejen využít tohle roční období, ale taky se pořádně zhluboka nadechnout a vkročit do společného života ... užívejte si každý moment, mějte naplánované věci dopředu a skvělý tým, protože jedině pak se dokážete zhluboka nadechnout!


Tak zase u dalšího článku!

Vás Svatební Magazin Moliere


Dodavatele, kteří se podíleli na této inspiraci:

Místo: Rekovice

Kamera: Michal Vinc

Svatební šaty: Svatebni salon Veronica

Hair styling: Anna Válková

Ozdoba a náušnice: Maddam šperky

Podvazek: Peach Glamour

Župánek: Degi hand made

Květiny: Kaya Floristka

Sladký bar: Lu Peče

Tiskoviny: Any Art

Neonový nápis: Svítící Písmena




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page