top of page

Nápady na svatební focení

Víme, že plánování svatby je stresující a to i bez toho, abychom museli přemýšlet , co by mělo být na vašich svatebních fotografiích. Ale nepropadejte panice, máme tady několik nápadů, které vám pomůžou připomenout jedinečný Den.




Nápady na svatební fotografie pro váš velký den

Před svatbou si sepište pro fotografa seznam nezbytných snímků, které chcete zachytit během svatebních oslav. Čím více, tím lépe! Bude to pro vás skvělá záruka, že zachytí vše, co chcete a nebudete pak zklamaní, že by nějaký okamžik, detail nebo situace chyběla. Psali jsme, jak si správně vybrat fotografa a proto víte, že každý je jiný.


Skvělý fotograf je někdo, kdo je schopen zachytit skutečně jedinečné snímky, které se neřídí zadaným vzorem běžných nápadů na svatební fotografie. Focení je od toho, abyste si ho užili a proto je tady fotograf, který Vás focením provede a Vy nemusíte myslet za něho. Důvěřujte mu a buďte sami sebou.




DVA SE STANOU JEDNÍM

Svatby ve své nejčistší podobě jsou doslova o tom, že se dva jednotlivci stanou jednou entitou. Proč si tedy neudělat čas na zachycení jednotlivých portrétů?

Fotogoraf: Veronika Anýžová, Místo: Hájenka pod Větrníky, Svatební šaty: Salon Mystique, Oblek: Moliere Store, Květina: Salon Veronica Dekor



TOHO SE NELZE DOTKNOUT

V post COVID světě je jedna věc, kterou už nebudeme považovat za samozřejmost, a to je síla doteku.

A co je na svatbě důležitější než dotek? Fotografie, které zachycují dotek, intimitu a spojení. Takové záběry mohou mít nejrůznější podoby a každý pár je jiný. Některé páry si projevují náklonost na veřejnosti, pro jiné je to soukromá věc, takže spojení dvou rukou může být nejsilnějším záběrem dne.




ČLOVĚK 21. STOLETÍ

V 21. století hraje technologie tak masivní roli v našem životě, že je nesmírně frustrující se vyhýbat chytrým telefonům a nevyužít je. Technologie se mění tak rychle – jen si představte, jak by svatební fotografie vypadaly před 10 lety. Zachycení trochu technologie zapíše vaši svatbu do historie. Čas a místo. Pokud máte rádi dokumentární fotografii, je to důležitá součást.




"MEZI"

To jsou momenty, kterých si lidé nevšimnou. Proč? No protože jsou jednoduché a normální, přesto vyprávějí příběh; velmi často mnohem silnější než skupinové záběry. Tyto mezi okamžiky pomohou dát vaší svatební galerii přiblížení děje a místa. Poskytují zvláštní pocit lidskosti. Svatby jsou o lidech. Pohybují se, jedí, pijí, dýchají a vyjadřují emoce.


INSTALACE

Kupodivu se jedná o velmi starý koncept, který se v posledních letech poněkud oživil. Všichni jsme viděli staré, spíše gotické viktoriánské rodinné portréty, vedle jejich nejlepšího porcelánu nebo ceněných hodin. Tohle je pro ty, kteří oceňují estetiku a nebojí se být středem pozornosti. Logicky to vyžaduje plánování a potenciálně pomoc zkušeného květináře nebo svatebního stylisty. Ale nenechte se vyděsit náklady, pokud jste šikovní nebo někdo z vašich přátel, určitě si poradíte.



REDAKČNÍ VZHLED

Myslete na Vogue, myslete na lesklý módní časopis, uhlazené snímky a skvělé oblečené jedince. V posledních letech jsme utíkali od pózování na fotografiích. Toto je však pro milovníky módy. Ať Vy a Váš partner nebo celá Vaše svatební hostina. Ti, kteří se cítí dostatečně sebevědomě na to aby zapózovali na několika vybraných snímcích, budou z výsledků nadšeni. Černá kravata a Martini brýle, posouvají tento druh obrázků na zcela novou úroveň.

Fotograf: Veronika Anýžová, Svatební šaty: Svatebnií salon Veronica, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Květina: Svatby by Luu, Šperky: By Ivs Design, Alkohol: Alkohouse



SOUKROMÝ TANEC

Tato sekce možná není to, co si myslíte. Pro mnoho lidí je představa prvního tance přede všemi,stresující. Jiní si tu příležitost užívají. Ať tak či onak, to je okamžik, který má být zachycen, pro dokonalé tanečníky (a pro ty, kteří mají dvě levé nohy). Když během dne si pár na 20 minut odskočí a fotograf vytáhne reproduktor, z kterého se rozezní hudba pro kouzelnou atmosféru, novomanželé se mohou jednoduše nadechnout a užít si společnost toho druhého. Je to skvělá zábava, ať už tančíte salsu nebo při tom padáte jeden přes druhého. Tyto společné okamžiky přinášejí fantastické a obvykle velmi romantické výsledky.


Fotograf: SandraMarie Bartoš, Místo: Rekovice, Svatební šaty: Atelier Kler, Oblek: Moliere Store, Korunka: Design by Mr, Dekorace: Svatebni salon Marry Me, Květiny: Na větvi dekor


FLATLAY

Jde o obrovský rostoucí trend v oboru. Strávili jste hodiny předěláváním návrhů svatebních oznámení? Možná jste si vyrobili vlastní svatební tiskoviny? Je to skvělý způsob, jak zdokumentovat veškerou práci, která je součástí. Po 10 letech jsou to fotky, za které budete vděční. To samozřejmě vyžaduje určité kroky a tak si dejte jednu položku z každé pozvánky, menu, a dalších nezbytností stranou a vložte je do obálky a dejte je svému fotografovi.




CHAOS

Pro většinu fotografů mohou být skupinové snímky nudné. Pokud jste někdy viděli rodinnou kampaň Dolce & Gabbana, je to to, co dělají tak dobře. To byla inspirace, co láskyplně nazývám 'The Chaos'. Skupinové fotografování v poloze, které vyžaduje velmi malý pořádek, poskytuje prostor pro to aby se cokoli pokazilo.



Náš poslední tip je opravdu velmi jednoduchý. Fotografie je forma umění. Neustále se vyvíjí a rozvíjí. Každý fotograf si vytvoří svůj vlastní styl. Ale jde o to, že je pouze jednou stranou tvůrčího procesu. Na druhé straně jsi Ty. To znamená, že váš fotograf potřebuje Vaši pomoc a komunikaci. Tento recept znamená, že každá zachycená svatební fotografie, má schopnost být pak nesmírně jedinečná a individuální. Společně tak vytvoříte něco skutečně výjimečného a jedinečného.



Váš svatební magazín Moliere


Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page