top of page

Novy Začátek - Připraveni na Novou Kapitolu Vašeho Života?

Když se řekne "nový začátek", každý z nás si pod tím představí něco jiného. Pro někoho to může znamenat konec starého životního období a příležitost začít znovu. V tomto případě je název "Nový začátek" skutečně výstižný. Svatba otevírá novou kapitolu v životě každého člověka, což je důvod, proč jsem si vybrala tento název. Nejste již pouze dívka, ale stáváte se ženou po boku svého muže. Je to krásné spojení dvou životů, povah, osobností, zvyků a rodin.


Pro někoho může být svatba jen formálním dokumentem, který potvrzuje vztah mezi dvěma lidmi. Pro mě je však svatba závazkem na celý život, který by měl být nezlomný. To, co bylo spojeno, by nikdy nemělo být rozděleno.


Tato inspirace bude věnována jedinému tématu – lásce, spojení dvou životů a vytváření něčeho nového a krásného. Představte si scénu osvětlenou plápolajícími svíčkami, doplněnou nádhernými dekoracemi a jemným peřím ve vysoce neutrálních barvách. Objevíte zde také dva outfity, elegantní champagne tower a nekonečné množství smíchu, které dodá vaší svatbě ten pravý nádech radosti.


Připravte si kávu nebo prosecco, pohodlně se usaďte a pojďme společně začít novou kapitolu. Představujeme vám fotografiích od Hany Benešové Smutné a video od Wombat Pictures Wedding Films.


Na konci článku najdete seznam všech dodavatelů, které se na této inspiraci podíleli!



Celá inspirace vychází z použití neutrálních barev, jako jsou bílá, černá a krémová. Tyto základní barvy jsme začlenili do všech aspektů designu. Jako velký příznivec minimalismu obvykle preferuji jednoduchost, ale tentokrát jsme se rozhodli pro trochu více zdobení. Tento přístup jsme uplatnili při dekoraci stolu a sweet baru, aby celkový dojem působil elegantně a luxusně.


Svatební lokalita - Dům u parku je naším spolehlivým partnerem již několik let a s plnou důvěrou ho doporučujeme. Toto nádherné místo nabízí možnost pořádat nejenom nádherné hostiny a párty, ale zároveň zde můžete uskutečnit i samotný svatební obřad. Dům u parku je unikátní spojení moderní architektury a historie, což vytváří dokonalé prostředí pro váš nezapomenutelný den.


Začneme výzdobou, která byla klíčovou součástí této inspirace. Hlavní pozornost jsme věnovali svatební tabuli, neboť právě zde hosté tráví převážnou část času – jedí, pijí a baví se s ostatními. Je tedy zásadní, aby svatební tabule nejenom krásně vypadala, ale byla i praktická.




Jako základní prvek dekorace jsme zvolili sklo a třpytky, které prostředí dodaly lesk a eleganci. Vysoké svíčky pak přidaly pocit tepla a útulnosti. Celý koncept jsme obohatili o peří, které jsme použili jak na stole, tak i jako dekorativní prvek na skleničkách. Nezbytným prvkem byly i perly, které jsou již druhým rokem v popředí svatebních trendů. Tento detail dodal celkové výzdobě na sofistikovanosti a eleganci.


Tip: Chcete-li potěšit své hosty a darovat jim něco, co jim zůstane na památku, vřele doporučuji obrátit se na dodavatele na výrobu dárků pro hosty. Nabídka může zahrnovat například bublinkové svíčky nebo svíčky v elegantních skleněných obalech. Možností pro originální dárky je nespočet a jen vaše fantazie stanovuje hranice.



Zadáním pro květinovou výzdobu bylo vybrat typy květin, které na první pohled působí jednoduše, ale zároveň dodávají prostoru luxusní atmosféru. Volba padla na růže, které dokonale splňují obě kritéria. Tyto květiny jsou synonymem pro krásu, jemnost a eleganci, což je přesně to, co jsme chtěli na svatební hostině reflektovat. Na svatebním stole se růže skvěle kombinovaly s peřím, což jen dokazuje, že i neobvyklé kombinace mohou vytvořit nezapomenutelný vizuální dojem. Nebojte se proto experimentovat a zkoušet na první pohled neslučitelné prvky.


Tip: Nezapomínejte také na dekoraci prostoru před stolem, zvláště pokud zvolíte jeden dlouhý stůl pro všechny hosty. Začátek stolu můžete ozdobit prvky, které navazují na celkové téma svatby. My jsme zvolili svícny, které jsme doplnili perlami a květinami, aby působily elegantně a slavnostně.


Od magazínu: Trend dlouhých stolů, který poskytuje možnost lepšího kontaktu s vašimi hosty, stále dominuje. Pokud o tom přemýšlíte, rozhodně bychom vám doporučili se pro to rozhodnout!


Ráda bych upozornila na trend ve svatebních kyticích, neboť tradiční malé kulaté kytice pomalu ustupují do pozadí. Pokud jste menší postavy, nebojte se zvolit svatební kytici ve tvaru "špičky", která vás opticky prodlouží. Navíc taková kytice nemusí být příliš bohatá. V našem případě jsme použili jen několik růží, pírek a několik stébel umělé trávy, vše doplněné o perly. Jak můžete vidět, i s minimálními prostředky lze dosáhnout nádherného výsledku!




Sladký bar je zásadním prvkem vašeho svatebního dne a my jsme při jeho přípravě nechali nic náhodě. Třípatrový dort ze speciálního jedlého papíru, který poutá pozornost svým nevšedním designem. Součástí sladkého baru jsou také elegantní bílé cukrové srdíčka, impozantní věž z makronek a další lahodné pochoutky, které vám zaručeně přinesou nezapomenutelný gastronomický zážitek.




Každá svatba začíná výběrem tiskovin, které zahrnují vše od oznámení o velkém dni až po uvítací tabule a jídelní lístky na stolech. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na tyto detaily, podívejte se na tuto nádheru! Užili jsme kombinaci překrásných neutrálních a zemitých odstínů, které dodávají celé výzdobě neotřelý vzhled.

Čísla stolů jsou v černé lesklé barvě na plexiskle, zatímco ostatní tiskoviny jsou realizovány na kvalitním klasickém papíře, což celému materiálu propůjčuje luxusní a elegantní vzhled. Nemusíte se omezovat pouze na bílou barvu nebo jednotný motiv. Pokud správně zkombinujete barvy, můžete vytvořit krásnou paletu, která dokonale doplní styl vaší svatby.


Než se dostanu k outfitům na svatbu, předtím si ještě ukážeme krásnou Champagne Tower.


Věděli jste, že první ,, sprcha Champagne " vznikla při oslavách vítězství formule 1 v roce 1967? A od té doby se používá i na svatbách.

Svatební radovánky mohou být obohaceny o atraktivní prvek, kterým je věž z šampaňského. Tento dekorativní i praktický doplněk nejen že skvěle vypadá na fotografiích, ale také poskytuje zábavu pro hosty, pokud se vše odehraje hladce. K dispozici je možnost vybrat si menší verzi, nebo impozantní konstrukci sestavenou ze 100 a více sklenic.


Pro umístění věže doporučujeme vybrat místo u svatební tabule nebo vytvořit pro ni speciální koutek.




A dostáváme k předposlední věci a to je nevěsta a ženich!


Jak jsem zmínila na začátku, s tímto článkem zavádíme v našem magazínu Moliere novinku: dva outfity!


Co touto novinkou myslíme?

Jedna inspirace = Dva outfity.

Oba dva se hodí do tohoto stylu, ale vy přesto můžete být jiná, buď budete rozevlátá anebo elegantní diva.


Prvním outfitem byly vzdušné šaty s výraznou mašlí na rameni, které byly doplněny elegantním korzetem. K celkovému vzhledu přispíval nízký drdol, ozvláštněný volně padajícími pramínky vlasů rámovanými kolem obličeje. Make-up se soustředil na výrazné oči v teplých hnědých odstínech, které byly zdůrazněny světle hnědou rtěnkou s bohatým leskem.



Druhý outfit byl elegantnější a méně rozverného charakteru, skládající se z dlouhé sukně a celopeříčkového korzetu, který letos zažívá svůj velký návrat. Doplňovaly jej šifonové rukavičky, které nejen opticky prodlužují ruce, ale také umí zakrýt to, co chcete skrýt. Jako dokonalý závěrečný detail sloužilo černé sako, které doporučujeme vzít ve větší velikosti či to manželovo, které oceníte v chladnějším počasí nejen pro jeho schopnost zahřát, ale také jako stylový prvek.


Tento look jsme si dovolili trochu více odvázat, což odpovídá jeho expresivnější povaze. Vlasy byly upraveny do vysokého poločesu zdobeného velkými vlnami a ozdobnou mašlí. Make-up byl výraznější, s důrazem na konturování, lesklé rty a intenzivnější zdůraznění očí tmavšími barvami.



Vzhledem k tomu, že oba dva outfity slouží je inspirace, věřím, že i druhý Look může krásně posloužit jako první, je jen na vás moje milé nevěsty.



Také ženich měl na svatbě dva různé outfity, oba ve formě smokingu. Na první pohled by se mohlo zdát, že jsou oba smokingy stejné, avšak při bližším zkoumání je zřejmé, že se liší v detailech jako jsou klopy, střih a použitý materiál. První smoking byl klasický, černý s tradičními špičatými klopy. Druhý pak přinesl trochu neotřelý prvek v podobě šemišového materiálu a originálního řešení boční přezky v pase, což dodalo celkovému vzhledu moderní twist.


Jako jednu z posledních věcí bych vám ráda představila nápad na vrstvení prstenů, který je zároveň jako tip od našeho magazínu Moliere.

Na svém prsteníčku nosím čtyři prsteny, které mi můj manžel nechal postupně vyrobit tak, aby dokonale ladily dohromady. Všem nevěstám bych chtěla doporučit, aby se vrstvení prstenů neobávaly. Dodavatele, kterého najdete na konci článku, je mistrem v tom jak vrstvit prsteny. Specializuje se na kolekce „dokonalých párů“, které spolu nádherně harmonizují. Každý prsten může o vás vyprávět osobní příběh, a co víc, můžete tyto klenoty předávat z generace na generaci.



Poslední částí jsou párové fotografie, které, jak můžete vidět. Ty svědčí o dovednostech fotografa a vaší ochotě podílet se na fotografování. Toto téma se opakuje, ale je to nezpochybnitelná pravda: fotografie a videa zůstanou jako jediné hmatatelné vzpomínky na váš zásadní den. Proto nezanedbávejte ani párové focení a vyčleňte na něj dostatek času. Aby byla atmosféra co nejpřirozenější, doporučujeme uskutečnit předsvatební focení s fotografem, kde můžete vzájemně navázat kontakt a přirozeně se uvolnit před objektivem.


A jak ukazuje tohle krásné místo párové fotografie mohou být v této lokaci a poblíž ní, jako na přechodu, v parku či na terase.


Nový začátek je inspirace, kde hlavní point je začátek lásky mezi dvěma lidmi, spolu začínají právě psát novou knihu svého života, a takto to berte i vy a pořádně se do toho opřete...




Na celou atmosféru se podívejte v tomto videu




Těšíme se na u dalšího článku!


Váš svatební magazín Moliere



Na této inspiraci se podíleli:

Oblek: Moliere

Dekorace a květiny: Elegance Dekor

Sladký bar: D Kejk

Tiskoviny: Any Art

Dárky pro hosty: Ellie Touched By Love



Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page