top of page

Nejlepší průvodce plánováním - zkušební večeře

Jako poslední událost před velkým dnem je zkušební večeře. Právě ta může být mostem, který vezme pár, rodinu a svatební hostinu z režimu plánování do režimu svatební víkendové párty! Zatímco obecná myšlenka zkušební večeře zůstala stejná, příprava a očekávání se v průběhu let určitě vyvinuly. Abychom Vám pomohli naplánovat perfektní zkušební večeři při zahájení svatebního víkendu, připravili jsme pro Vás dokonalého průvodce s odpověďmi na nejčastější otázky, motivy a návrhy oblečení.


SPOLEČNÉ OTÁZKY

KDO PLATÍ ZA ZKOUŠKU?

Stále více párů dnes platí buď za samotnou zkušební večeři, nebo se rozděluje s oběma stranami rodiny. Pokud jsou rodiče jednoho z partnerů tradičnější nebo hledají způsoby, jak je zapojit, je to skvělá příležitost. To jim dá významnou roli ve svatebním víkendu a zároveň zabíjí dvě mouchy jednou ranou, což je vážná výhra!

Fotograf: Kati Malinká, Výzdoba: Simply Yes, Květiny: Květinářství magnolie

KDO JE POZVÁN?

- Seznam hostů pro Vaši zkušební večeři je opravdu jen na Vás! Můžete si ji udržet malou a tradiční pouze s rodinou. Můžete ji také otevřít všem mimoměstským hostům - zejména pokud máte větší svatbu. Otevření seznamu na zkušební večeři Vám může nabídnout kvalitnější čas s hosty, než se k nim budete moci dostat ve svatební den, a to v mnohem neformálnějším prostředí. Pokud se chcete někde uprostřed setkat mezi tradiční zkušební večeří a modernější předmanželskou událostí, můžete také večeři udržet malou a pozvat další hosty na after-party v nedalekém baru nebo udělat doma menší party. Tímto způsobem získáte intimní večeři s rodinou, svatebními hosty, také můžete strávit více času s hosty před velkým dnem.

Vyžadují se pozvánky? - Pokud zkoušíte malou večeři - jen s bezprostřední rodinou a svatebními hosty - pozvánky se nevyžadují. Ujistěte se, že dáte každému vědět, kde musí být a kdy. Pokud otevíráte zkušební večeři pro více hostů, může být nejlepší a nejjednodušší způsob, jak všem sdělit podrobnosti a poslat pozvánku. Pokud máte více formální svatbu a chcete tuto informaci přenést pro všechny svatebčany, pošlete papírové pozvánky. Pokud si chcete udržet věci více ležérní, pošlete e-mail nebo vložte informace o zkoušce k večeři na svůj svatební web. Vše, na čem záleží, je to, že každý má potřebné informace - neklaďte příliš velký důraz na to, jak jsou doručovány! Kdy mají být zasílány pozvánky? - Pokud posíláte pozvánky, měli byste je poslat nejméně 4 týdny před zkouškou. Pokud se rozhodnete pro papírové pozvánky, tak ty budou vyžadovat trošku více času.

Kdy se koná zkušební večeře? - Zkušební večeře se tradičně koná hned po slavnostní zkoušce. Každý, kdo se účastní obřadu, se sejde se svatebním koordinátorem a úředníkem, aby prošel obřadem a neměl všechny podrobnosti na poslední chvíli. Potom následuje společné jídlo. K jakým událostem obvykle dochází při zkušební večeři? - Bez ohledu na formát Vaší zkušební večeře byste měli zvážit i některé prvky. Po jídle nebo během dezertu by hostitel (hostitelé) měli udělat pár přípitků a uvítat je v rodině. Pak byste měli udělat přípitek na Vaší svatební hostinu a poděkovat rodině za vše, co udělali, jak pomohli svatbě atd. Během této doby můžete rozdávat také malé dárky jako pozornost. Pak byste se mohli otevřít každému, kdo Vám dá přípitek, takže ti, kteří nemluví na svatební hostině, mají šanci Vám sdělit, jak moc vás oba milují! A konečně, než se událost zakončí, měli byste připomenout, jak bude probíhat svatební den, jako časy, umístění a podrobnosti o dopravě.

TÉMATA A AKTIVITY

I když se název nezměnil, nápady a očekávání na zkušební večeři rozhodně jsou! Pryč jsou dny, kdy rodina musí po slavnostní zkoušce uspořádat slavnostní večeři jako posezení. V současné době se páry rozhodly pro nekonvenční jídla nebo dokonce aktivity, které by zahájily jejich svatební víkendové oslavy - a my tento nápad milujeme! Brunch, herní noc doma, nebo dokonce prohlídka vinařství nebo pivovaru jsou fantastické možnosti pro společnou zkoušku na večeři, pokud chcete víc než jen večeři. Navíc tyto aktivity Vás všechny společně sblíží !

Fotograf: Veronika Anýžová, Fotokoutek: Lásko koutek

CO SI VZÍT NA SEBE


Bez ohledu na to, pro co se rozhodnete, víme, že budete vypadat nejlépe! Pro dámy doporučujeme vše, co způsobí, že se budete cítit jako nevěsta, která se chystá oslavit svůj svatební den, jako jsou malé bílé šaty, roztomilé šaty nebo stylové šortky a halenka. Váš outfit by měl odpovídat formalitě Vaší zkušební večeře, ale nebojte se vybrat něco trochu elegantnějšího i pro příležitostnou událost. Tohle je konec konců svatební víkend, takže se oblékněte tak, abyste se cítili nejlépe! Pro pány doporučujeme ležérnější a modernější vzhled, který odpovídá pocitu události. I když se rozhodnete pro mimořádnou příležitost, měli byste si vybrat oblečení, které je o krok výše než příležitostné, protože je pravděpodobné, že bude pořízeno mnoho fotografií a jedná se o oficiální svatební oslavu. Toto je Váš svatební víkend, takže byste se měli cítit sebevědomě a být nadšeni z toho, co si vyberete!


Přejeme Vám úspěšné plánování Vaší předsvatební večeře. Věříme, že vám naše tipy pomohou.

Těšíme se na Vás u dalšího článku.

A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !



Váš svatební magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page