top of page

Městská romance, elegance s puncem luxusu

Romance – když to slyším, vždycky si vzpomenu na pohádku o Locice, kde tohle slovo vystihovalo celý příběh. My jej zasadili do města. Říkáte si: Město? Celá inspirace je o skloubení prvků města, jako jsou pouliční lampy, městská kola a silnice. Městská romance je o eleganci s puncem luxusu, který vychází z maličkostí, jako jsou třeba rukávy na župánku, prsten se smaragdovým kamenem nebo výrazná bílá květinová výzdoba.

Pojďme na prohlídku po městě s fotografiemi od Jana Dikovského a videem vytvořeným Jan Films.


P.S. Nezapomeňte se podívat na konci článku na všechy dodavatele!


Klíčové je vždy to, kam svoji svatbu zasadíte – od toho se v podstatě odvíjí i její styl. Proto v této inspiraci nemohl chybět hotel „Pod Zeleným dubem“, který disponuje nádhernými prostory, kde každý kout je fotogenický. Je to nejen díky rozměrům hotelu, ale také díky použití barev – bílé, smaragdové a vínové. Protože i když tohle jsou celkem dost výrazné barvy, v podstatě se hodí k mnoha dalším barvám a nádherně se podtrhnou.


Vzhledem k tomu, že hotel na vás dýchne nejen historií, ale také luxusem a určitý luxus najdete i na náměstí přímo v centru, vybízí to k tomu, vytvořit nádhernou svatbu, kde právě město bude hrát prim.


Tip: Nezalekněte se hned šedých budov, kostek, které možná na první pohled nevypadají nově, či pouličních lamp. Právě tyto prvky dodávají fotkám kouzlo města.



Celá inspirace se nesla v barvách černé a bílé. Tyto barvy je vždycky potřeba kompozičně vyvážit tak, aby nebylo moc černé či naopak. Proto byla ve výzdobě jako hlavní barva bílá, kterou obklopovala zeleň – ta celkový dojem odlehčila a dodala mu tón luxusu.


Tip: Pokud máte omezený budget na květiny, poraďte se s floristkou a jako hlavní udělejte oblouk z květin a k tomu pár dalších, které jako celek vytvoří půlměsíc. Tento útvar můžete použít jako slavobránu, hlavní ozdobu k vašemu svatebnímu stolu a později i jako fotokoutek.


Aby ale černá nepřišla zkrátka, použili jsme ji ve výzdobě na svatební tabuli, kde v kombinaci s bílým ubrusem vytvořila ten pravý punc luxusu a čistoty.


Tip: Pokud máte svatbu v černých tónech, doporučujeme černou zařadit do prvků v podobě dekorací, servisu, tiskovin a dalších maličkostí. Díky tomu bude vaše svatba vypadat stále jako svatba, a ne jako pohřební hostina.



Tiskoviny hrají na svatbě důležitou roli, a to v udávání celkového tónu. Proto jsme se v této inspiraci nebáli zvolit tiskoviny geometrických tvarů – jsou vždy zajímavým prvkem a obohacením výzdoby. A geometrii hrála důležitou roli i u sladkého baru, dvoupatrový dort v hlavních barvách a sladkosti k tomu!


A už jsme u nevěsty a ženicha.


Co je při vašem svatebním dni velmi důležité, to jsou přípravy. Nezapomínejte na to, že i při přípravách přichází fotograf se cvakajícím foťákem a zachycuje momentky, které vám zůstanou jako vzpomínka. Kam tím mířím?


Setkali jsme se s tím, že nevěsty zapomínají na to, v čem při přípravách sedí, a výsledné fotografie pak ani nemůžou použít, protože vytahané staré triko asi není úplně ta pravá volba. Proto nezapomeňte a investujte do „SVATEBNÍHO ŽUPÁNKU“, který nejenže vám zůstane jako památka na váš den, ale taky bude společníkem do dalších let.


V naší „Městské romanci“ nemohl chybět. Chtěli jsme vám ukázat opět něco jiného, dokonalého a krásného. Proto se hodil tento nádherně saténově černý s hlavním prvkem v podobě pštrosího peří na rukávech, které najednou všechno posunou o level výš.


Tip: Chcete se cítit jako královna a vypadat „pinterestově“? Nahoďte župánek, přidejte bílé brýle a prosecco a nechte se zvěčnit.



Když už máte přípravy za sebou, přijdou na řadu šaty. U této inspirace jsme zvolili úplně jednoduché bílé s korzetem. Prvkem navíc jsou nasazovací balónové rukávy, které si pak večer můžete sundat a tančit jen v šatech. Takže máte najednou dva outfity.


I když jednoduchost máme rádi, nezapomínali jsme ani na šperky – navrstvení řetízků s kameny a perlami dodává nejen modernost, ale také potřebnou eleganci.


Městská romance pro nás znamená i uvolněnost, rozvernost a žádné naškrobování, proto při volbě make-upu byla tato slova hodně důležitá. Jste žena, která má vlnité či přímo kudrnaté vlasy? Přiznejte to! Nemusíte si na nic hrát, nemusíte je žehlit či složitě upravovat do účesu. Slovní spojení „v jednoduchosti je krása“ u svatebního make-upu platí dvojnásob.

Tip: Pokud máte tmavě hnědé nebo až čokoládové oči, vsaďte u stínů na tóny, které vaši barvu zdůrazní, jako jsou hnědé, zlaté či tmavě zelené (nicméně s barvami to musí umět dobře vizážistka).



Luxus souvisí i s dobře zvolenými prsteny. Proto mám radost, že jsme v této inspiraci zvolili dvojici v růžově zlaté se smaragdovým ústředním kamenem. Tato kombinace je sama o sobě hodně elegantní a luxusní, a když ji spojíte dohromady, vytvoří se něco úchvatného. Navíc růžové zlato zažívá v posledních pár letech boom. Je to něco jiného, hodí se ke všemu a nepůsobí lacině.


Věděli jste, že rokem 2002 odstartoval trend barevných kamenů v prstenech zdobících nevěsty? Údajně jej udal Ben Affleck, když poprvé žádal Jennifer Lopez...

Pokud přemýšlíte nad svatbou v chladnějších měsících, přidejte do svého svatebního outfitu kožíšek, který rázem udělá z bílých šatů… úplné jiné! A aby vám nebyla stále zima, nezapomínejte si užívat svůj den se sklenkou dobrého vína, které při radovánkách nesmí chybět.


Zlatým hřebem celé inspirace jsou vždy párové fotografie. Na tohle jsem se těšila nejvíc. Když máte svatbu ve městě, velkou výhodou jsou kola, která si můžete kdekoliv půjčit. A protože je tohle romance, tak proč by svatební pár nemohl jet spolu na kole? Nejenže to je legrace, ale hlavně máte další nádhernou vzpomínku.


Jen dávejte bacha na šaty, aby se z romantické jízdy rázem nestala jízda do nemocnice...


Městská romance byla pro mě velmi srdcová záležitost. Jednak u toho byl úžasný pár a jednak celková atmosféra místa, hra světel, stínu a i ročního období přidala na kouzlu a atmosféře té správné romance, která v pohádkách končí spojením „žili spolu šťastně až navěky věků“.


Těšíme se u dalšího článku! Váš svatebni magazin Moliere


Na tomto konceptu se podíleli:

Fotograf: Jan Diskovský

Kamera: Jan Films

Svatební šaty: Svatebni salon Veronica

Dekorace: Láskovo.cz

Květiny: El decoro

Sladký bar: Cukrářství madel






Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page