top of page

Láska na hřišti: Basketbal jako metafora vztahu

Údajně láska prochází žaludkem, a při dobrém jídle se dají vyřešit mnohé věci. Jídlo má tu schopnost spojovat lidi a téměř každý si na něm pochutnává, ale každý pár má své specifické záliby. My s manželem sdílíme lásku k jídlu a módě, zatímco jiní mohou mít zálibu ve zvířatech, dobrodružstvích či sportu.


A právě o sportu bych chtěla dnes mluvit. Otvíráme sérii článků pod názvem "Dělej, co tě baví", a jistě souhlasíte, že by bylo neobvyklé vidět kuchaře, který by na své svatbě nenabídl své oblíbené jídlo. Totéž platí pro sport. Ať už je vaší vášní hokej, fotbal nebo basketbal, naplánujte si svůj velký den tak, aby co nejvíce odrážel vaši osobnost.


Proto bych vám dnes ráda představila jednu nádhernou inspiraci, kterou je spojení BASKETBALU A SVATBY.



V každém vztahu existuje řada paralel mezi sportem a láskou. Basketbal, oblíbená hra s intenzivním tempem a strategií, může poskytnout inspiraci pro manželský život. Vzrušující momenty, teamwork a vzájemná podpora jsou jen některé z aspektů, které spojují tuto dynamickou hru s láskou.


Podobně jako ve sportu, i v lásce jsou důležité pravidla a fair play. Komunikace a respekt jsou klíčovými prvky úspěšného vztahu, stejně jako dodržování pravidel hry. Bez týmové spolupráce a vzájemného porozumění nelze dosáhnout úspěchu, ať už na basketbalovém hřišti nebo v manželství.


Jako hráči na hřišti se manželé navzájem podporují a povzbuzují. Podobně jako při společném úsilí o dosažení cílů na basketbalovém hřišti, i v manželství je důležité být pro partnera oporou ve všech životních situacích. Společné vítězství je vždy sladší, když je sdílené s tím, koho milujeme.


Ale jako ve sportu, i v lásce jsou výzvy a neúspěchy. Důležité je umět překonat překážky a vzájemně se podpořit v obtížných časech. Zkušenost s porážkou může být pro vztah poučná a posílit ho ještě víc než snadná výhra.



Podívejme se na to, jak může vypadat svatba basketbalisty:


Každý, kdo má alespoň trochu povědomí o basketbalu, ví, že barvy mají v tomto sportu zásadní význam, ať už jde o barvy dresů, hřiště nebo samotného míče. Proto byla celá koncepce svatby založena na jednoduchosti a eleganci v neutrálních, chladných odstínech.


Srdcem celého dění bylo basketbalové hřiště – jak by to také mohlo být jinak, když je to neodmyslitelná součást života našeho páru. Hřiště bylo ztvárněno v odstínech růžové a modré, což vyžadovalo, aby všechny ostatní prvky byly udrženy v neutrálním stylu.


Jste vášniví fanoušci sportu nebo máte nějaký oblíbený koníček? Pak by na vaší svatbě rozhodně neměl chybět tento prvek!

Proto byl oblek pro ženicha vyroben z pružného materiálu, který mu umožnil pohodlně se věnovat jeho oblíbenému sportu. Navržen byl ve dvou variantách: v tlumené béžové barvě a druhý v pastelově zelené.



Pro nevěstu byla prioritou eleganci, vzdušnost a jednoduchost. Její volba proto logicky padla na saténové šaty volného střihu, přepásané v pase páskem a doplněné o balónové rukávy, které umožňují pohodlný pohyb.


Místo tradičního prvního tance tak pár plánoval první společný hod na koš.

Pokud jde o její vzhled, make-up byl zaměřen na výrazné prvky, jako jsou zvýrazněné oči, rozjasněná tvář a konturování. Rtěnka byla zvolena v neutrálním béžovém odstínu s leskem, což dodávalo celkovému vzhledu zemitý nádech. Vlasy byly upraveny do jednoduchých hollywoodských vln, které podtrhovaly celkovou eleganci, ale zároveň umožňovaly nevěstě svobodu pohybu.



Pokud jste sportovci a chystáte se na svatbu, upravte obřad a oslavu tak, aby vám bylo co nejpohodlnější. Vyhněte se příliš formálním a naškrobeným outfitům, zvolte raději něco, v čem se budete cítit uvolněně a pohodlně.

Posledním prvkem této kompozice je květina – kaly, růže, nevěstin závoj. Tato kombinace působí úžasně, je nadčasová a zároveň nabízí jednoduchost s nádechem elegance.


Moje message: Na sportovně zaměřené svatbě vsaďte na kombinaci jednoduchosti a elegance. Toto spojení je vždy spolehlivou volbou, která nezklame.


Tip: Místo tradičního prvního tance můžete uspořádat první společný hod na koš. Namísto družiček si můžete zvolit tým kamarádů s míči. Sport, který oba milujete, by měl být součástí vašeho velkého dne.



A tak jsme dospěli k závěru – láska na hřišti, spojení dvou životů skrze společnou vášeň k basketbalu. Dělejte na svatbě to, co vás nejvíce baví, protože ten den by měl být především o radosti a společných zážitcích.


Koneckonců, láska a basketbal mají mnoho společného. Oba vyžadují vášeň, oddanost a odhodlání.

A pokud je vztah postaven na těchto základech, může být stejně vzrušující a naplňující jako úspěšný zápas na hřišti. Takže ať už jste na basketbalovém hřišti nebo ve vztahu, buďte připraveni hrát tvrdě, podporovat svého partnera a slavit každé vítězství společně.


Doufáme, že se vám článek líbil!


Těšíme se u dalšího

Svatebni magazin Moliere


Na této inspiraci se podíleli:

Svaetební šaty: Svatebni salon Veronica

Oblek: Moliere




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page