top of page

KOUZELNÁ RŮŽE & barva roku 2024

Růži považuji za královnu v říši květin, a proto by za mě neměla chybět na svatbě. Je elegantní, rozverná, hravá, divoká a ostrá, takto ji můžeme nazvat proto, že dokáže být mistryně převleků a to skrz barvy či rozměr.


V tomto článku se nebudeme věnovat pouze růžím, i když jsou nesporně středobodem naší pozornosti. Dovolte mi představit vám barvu roku 2024, kterou bychom si měli objevovat ve všech jejích dimenzích. Okouzlující kombinaci tónu Peach Fuzz s růžemi, doplněnou o prvky elegance a třpytu, ideální pro podzimní sezónu.


Inspirujte se nádhernými fotografie od Jany Křížkové a videem od Michala Vince!


P.S. Na konci článku najdete seznam všech těch úžasných lidí, kteří se podíleli na o kráse!


Tradičně začnu místem, pro tuhle inspiraci jsem zvolila Zámeček Petrovice, komplex většího rozměru, kde můžete pohodlně ubytovat sebe i své hosty. Místo, kde okolí lemuje zahrada a všude je dostatek místa a to nemluvě o tom, že přímo před tímto zámečkem se vyjímá místo na obřad.


V rámci Zámečku Petrovice máte na výběr ze dvou sálů – jeden je komornější, zatímco druhý je prostorný a nabízí dostatek místa pro větší společnost. Právě větší sál jsme si vybrali pro hostinu, jelikož jeho atmosféru lze ještě umocnit díky elegantní zrcadlové zdi, která dokáže prostor opticky rozšířit a dodat mu zvláštní kouzlo.


Dominantní odstínem svatební palety je jemná meruňková, známá jako Peach Fuzz, která je doplněna o barvy spíše neutrálního charakteru – pastelově růžovou, béžovou a čistou bílou. Tato kombinace vytváří vyvážený celkový dojem, kde meruňková není příliš dominantní a vy se tak nemusíte obávat, že by působila příliš "oranžově". Tyto odstíny se harmonicky prolínají ve všech aspektech svatby – od ženichova obleku, přes líčení nevěsty, až po dekorace a svatební dort.


Mějte na paměti, že výběr barvy může ovlivnit i roční období, ve kterém se váš velký den uskuteční. Jarní období přináší do popředí svěží zelenou, letní svatby jsou jako stvořené pro zářivé zlaté tóny a sluneční svit, zatímco podzimní paleta vás okouzlí teplými oranžovými a hnědými odstíny.


Tip: Při rozhodování o svatebních barvách nezapomínejte zohlednit sezónu – každá barva totiž v různých obdobích roku působí odlišně a může vaši svatbu obohatit o jedinečnou atmosféru.



Dekorace a květiny jsou nedílnou součástí svatebního stolu a někdy platí, že v jednoduchosti tkví krása. Nicméně, co se týče svatebního stolování, bohatší aranžmá může mít své kouzlo. Právě proto jsme se rozhodli pro dominantní prvek v podobě dlouhého stolu, který je jedním trendů. Na něm se nádherně vyjímala kombinace svícenů, svíček a dekorativních prvků z keramiky i skla. Vše bylo umocněno zlatými příbory a jako vrcholný prvek jsme zvolili ovoce, které perfektně dotváří podzimní atmosféru. Přítomnost ovoce na stole nejen zpestří vzhled, ale také dodá celé aranžmá exotický nádech.


Tip: Obohaťte svatební stůl o ovocné dekorace a povznesete svůj velký den na novou úroveň. Nezapomeňte však vybírat ovoce vhodné pro dané roční období.


Na jaře / létě: jahody, meruňky, bobulovité odrůdy

Na podzim / zimu: jablka, pomeranče, fíky a další


Jak jsem již na úvod zmínila, růže byly klíčovým prvkem naší květinové výzdoby, doplněné o zeleň a květy v meruňkových odstínech a bílé barvě.

Co se týče uspořádání, u dlouhého stolu doporučuji použít jednu velkou květinovou kompozici umístěnou před stůl a několik menších aranžmá rozmístěných přímo na něm. Tímto způsobem vytvoříte bohatě působící středobod.

Květinová výzdoba byla nepostradatelnou součástí i obřadu. Dva sloupy zdobené květinami vytvořily nejenom krásný vizuální prvek, ale jsou také právě teď velkým trendem. Zapomeňte na tradiční slavobránu a raději využijte tyto sloupy, které po obřadu mohou posloužit jako originální dekorace na hostině, fotokoutek nebo jako stylový doplněk u sladkého baru . Možností je mnoho a s kreativní svatební koordinátorkou po boku lze dosáhnout neskutečných výsledků.




Sladkosti a dort se nesly v tónech celé inspirace. Třípatrový dort, kde hlavní dominantou byly květiny. zbytek sladkostí obsahoval ty nejoblíbenější na svatbu - cupcake, lízátka a další.


Pro naprostou spokojenost vašich hostů na svatbě neváhejte sázet na prověřené klasiky v oblasti chutí a nezapomeňte tuto důležitou součást vaší oslavy probrat s vaším cukrářem. Profesionálové v oboru vám totiž mohou nabídnout aktuální trendy a poradit s výběrem, aby byl váš sladký bar nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní.

Příjemnou a osobitou atmosféru sladkého koutku dodatečně umocní originální nápis nebo světelná dekorace. My jsme se rozhodli pro použití iniciálů ženicha a nevěsty, což dodalo celému prostoru jedinečný a romantický nádech.




Naše tiskoviny se nesly v duchu minimalistické elegance, přičemž jsme zvolili jako hlavní motiv něžnou růži v pudrových odstínech, doplněnou o jemné meruňkové nuance. Součástí je i stylové fotoalbum, které poslouží nejen pro uložení vašich nejkrásnějších svatebních snímků, ale stane se také nezapomenutelnou památkou plnou osobních vzkazů a momentek.


Osobně jsem si tyto tiskoviny opravdu zamilovala, neboť věřím, že právě ony dotvářejí atmosféru a styl vašeho velkého dne. Nebojte se do tiskovin investovat – jsou to právě tyto detaily, které dodávají svatbě tu pravou tečku a stávají se "třešničkou na dortu".


Tip:Máte-li rádi interaktivitu a kreativitu, doporučuji využít fotoalbum během svatební oslavy. Vaši hosté mohou vložit své fotografie vytvořené přes Instax a přidat osobní vzkazy, což vytvoří jedinečný a spontánní vzpomínku plný smíchu a radosti, který si budete s láskou prohlížet po mnoho let.



Klíčovým aspektem přípravy nevěsty, aby nemusela řešit žádné další starosti. Doporučuji vám proto delegovat organizaci na někoho z rodiny nebo přátel, pokud nemáte k dispozici svatební koordinátorku. Tím se uvolní prostor pro váš klid a pohodu. Nebo zvolte ještě snazší cestu – najměte si profesionální koordinátorku.


Příprava by měla probíhat v příjemné atmosféře, obklopeni skvělým týmem a s proseccem v ruce. Pamatujte, že všechno souvisí se vším, takže věřte, že profesionálové, které vám ve svých článcích pravidelně doporučuji, jsou opravdu úžasní.


K dokonalé svatební výbavě patří i nádherný podvazek. Zatímco některé nevěsty preferují tradiční modrou, my jsme pro tuto inspiraci vybrali nadýchaný podvazek v pudrově růžové barvě s dominantní růží – absolutní dokonalost! Pokud byste přece jen chtěly zahrnout i prvek modré, můžete si přidat malou modrou ozdobu na podvazek nebo kamkoli jinam.


Pokud jde o konečný svatební vzhled, začněme u účesu. Pro ty, kteří nemají rádi složité účesy, mám tip: jednoduché, objemné vlny, které vypadají nádherně a přirozeně. Ty skvěle doplní make-up v zemitých tónech, odpovídající ročnímu období. Hnědé oční stíny a nude rtěnka s výraznou konturou jsou tím pravým "must-have" této sezony. Moderní interpretace konturování rtů dodá vašemu vzhledu nový rozměr.


Vybrané svatební šaty pro tuto inspiraci jsou jednoduše okouzlující. Mají cudný, a přesto extravagantní design s jednoduchou siluetou, kde hlavními prvky jsou průsvitné rameno a třpytky. Tyto šaty vám umožní vypadat nevinně během dne a večer se proměnit ve Femme Fatale. Jsou ideální pro vyšší postavy, které v nich budou vynikat.


A co šperky? Pokud máte, stejně jako já, slabost pro ně, zamilujete si šperky s motivy růží v bílém provedení. Co se týče prstenů, proč si nevybrat zásnubní prsten s olivovým kamenem, který se hodí ke všemu? Snubní prsteny jsou pak v jednodušším designu, s tím rozdílem, že dámský prsten je, pochopitelně, výraznější.



I ženich by měl zůstat v souladu se světlými tóny celé svatební koncepce. Neváhejte sáhnout po obleku v béžových odstínech, který skvěle doplní vesta. Ta nejenže ochrání košili, ale zároveň umožní vašemu muži pohodlně se pohybovat i bez saka a přitom vypadat skvěle.



Na této inspiraci jsme se rozhodli ukázat, jak mohou efektně působit elegantní neonové iniciály a stylově zařízený alkoholový koutek.


Neonové nápisy jsou v současnosti velkým hitem svatebních trendů. Platí zde pravidlo: čím více neonů, tím větší oslava. My jsme neony zařadili jak do sladkého baru, tak do speciálně vytvořeného alkoholového koutku, který může sloužit i jako atraktivní pozadí pro svatební fotografie.


Alkoholový koutek nemusí být vždy jen o extravagantní show plné efektních triků s drinky. V naší inspiraci jsme se zaměřili na eleganci a mistrovství barmana. Jsme moc rádi, že můžeme spolupracovat s tak výjimečným dodavatelem, jehož odkaz naleznete pod článkem. Můžete si být jisti, že služba, kterou vám předvede, bude stát za to – dokonalé drinky, jaké dobře znáte, avšak v moderním a inovativním pojetí. Díky tomu bude vaše svatba obohacena o nezapomenutelný zážitek, zvýrazněný elegancí, vytříbeným vkusem a unikátním podáním nápojů.



Párové fotografie jsou nekonečným zdrojem inspirace, který mě stále znovu ohromuje svou velkolepostí. Jak jistě sami vidíte, mají jedinečnou krásu! Ráda bych se s vámi podělila o několik myšlenek na téma párových fotografií.


V minulosti se často věřilo, že rozmazaná fotografie je znakem nedostatečné profesionality fotografa. Avšak časy se změnily a dnes je situace přesně opačná. Rozmazané snímky se staly trendem a ti, kdo je umějí vytvořit, jsou považováni za mistry ve svém oboru. Rozmazané fotografie navíc vyprávějí svůj vlastní příběh. Tento trend nebyl opomenut ani v naší inspiraci. Kromě nádherných míst v okolí zámečku Petrovice jsme zaznamenali i jeho interiér. Chtěla bych zvlášť zdůraznit možnost párového focení na pokoji. Poskytuje jedinečnou příležitost být na chvíli o samotě, uniknout davu lidí a vytvořit si vzácné okamžiky jen pro sebe – vy, váš partner a fotograf.



Kouzelná růže, inspirace, kde hlavní motiv byly růže, podzim a teplé barvy, díky kterým je tohle období krásné! Nebojte se využít novomanželského apartmá a okolí daného svatebního místa, protože určité úhly a koutky mají své kouzlo. Pokud uvažujete o svatbě na podzim, tohle období naprosto doporučujeme pro jeho využití jak venku, tak uvnitř.


Zase u dalšího článku!


Váš Svatební Magazin Moliere


Fotografka: Jana Křížková

Kamera: Michal Vinc

Oblek: Moliere

Svatební šaty: Svatební salon Veronica

Náušnice: Mairi Crafts

Dekorace: Simply Yes

Květiny: Na větvi dekor

Tiskoviny: Miluju a Maluju

Podvazek: Foneli moda

Svítící písmena: Svítící písmena




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page