top of page

Jak si určit svatební styl a barvy: 5 kroků k vytvoření Mood boardu


Poté, co řeknete „Ano!“ a užili jste si zásnubní oslavu s rodinou a přáteli, je čas začít s plánováním svatby. Jsme tu, abychom vám nastínili vše, co potřebujete, abyste vytvořili den, který je nepopíratelně váš. Když si začnete utvářet vizi svého svatebního dne, může vám svatební Moodboard pomoci řídit rozhodnutí a vizuálně vysvětlit vaše touhy vaším svatebním dodavatelům. Tento článek vysvětluje jednoduchý, pěti-krokový proces vytvoření svatebního Mood boradu, který zachycuje podstatu vašich osobností, stylu a svatebních snů.




Proč používat mood board?

Svatební mood board je pečlivě sestavená sbírka fotografií, které vyjadřují vzhled, podstatu a pocit, který doufáte, že vytvoříte prostřednictvím svého svatebního designu.



Krok 1. Diskutujte o svatebních snech se svým partnerem

Než si vezmete notebook a začnete do vyhledávacího pole psát „Pinterest“, udělejte trochu offline práci se svým partnerem. Pokud chcete poradit: má to být čas, abyste prozkoumali váš vztah a vaši vzájemnost. Proberte, co si každý představujete pro svůj svatební den. Dbejte na slova a fráze, která používáte - mějte po ruce tužku a papír, abyste si mohli zapisovat, jak sníte o svém dni.


Otázky, které je třeba položit před vytvořením Mood boardu:

  • Co nás spolu baví jako pár?

  • Jsme uvolnění nebo si užíváme život večírku - nebo obojí?

  • Kde byla naše oblíbená dovolená, datum, místo, kde trávíme čas společně?

  • Jaké roční období má pro naši svatbu smysl? Ovlivňuje sezóna náladu dne?

  • Jaký typ svatby nechceme? Co jsou věci, které nejsou jako my?






Vymyslete seznam slov, kterými popíšete svoji svatební atmosféru. Slova jako intimní, dobrodružná, bezstarostná, nostalgická, hloupá, veselá, útulná, uvolněná, romantická, divoká, temperamentní, atd.

Dále vytvořte druhou sadu slov, která vám pomohou vytvořit tento pocit do „vzhledu“. Zde je několik příkladů, které můžete vyzkoušet spárováním s vašimi oblíbenými pocity z výše uvedeného: elegantní, náladový, bohémský, minimalistický, éterický, moderní, barevný, eklektický, svěží, okouzlující, průmyslový, klasický, vinobraní, geometrický a rustikální.



Krok 2. Prozkoumejte svůj jedinečný styl

Pinterest může být vynikajícím nástrojem pro vyhledání stovek fotografií svatební inspirace. Je obzvláště užitečný k porovnání různých stylů, které nejsou pouze svatební fotografie. Kontrast mezi Mood boardem a hezkých fotek na Pinterestu spočívá v tom, že mood board může být konkrétnější, aby zobrazil skutečnou představu vaší svatby. Zatímco fotky z Pinterestu můžou ukázat větší škálu vašich vkusů a preferencí stylu.


Zužte své hledání svatebního Pinterestu pomocí těchto bodů:


Hledejte na Pinterestu jinou typografii. Jaké prvky designu vás přitahují? Máte rádi velká, odvážná písma nebo klasičtější prvky? K jaké výzdobě máme blízko? Honosné šaty nebo jemné vílovské? Zkoumání vašeho stylu často vede lidi k tomu, aby více dbali na estetiku v každodenním životě. Věnujte pozornost tomu, čeho si všímáte - dobrého i špatného. Pokud uvidíte něco, co s vámi rezonuje, určitě si je uložte.





Krok 3. Vyberte 10 obrázků, které umístíte na Mood board

Nyní, když jste si vytvořili vizi se svým partnerem a začali sbírat inspiraci, je čas začít svou sbírku vylepšovat. Vyberte si 10 nejlepších fotografií z vaší knihovny Pinterest a knihovny fotografií telefonu a začněte vytvářet.


Jak používat Canvu k vytvoření Moodboardu:

  • Zaregistrujte se do Canvy (je to zdarma!)

  • Klikněte na odkaz výše a vyberte možnost „Použít šablonu“

  • Nahrajte své obrázky do Canvy

  • Přetáhněte obrázky ze složky Odeslat na čtverce fotorámečku (měl by se automaticky vyplnit rámeček s vaším obrázkem)


Krok 4. Vytáhněte barvy ze svých oblíbených fotografií

Jakmile budete mít své oblíbené obrázky krásně uspořádané ve své svatební šabloně Canva, všimněte si barev, které se používají opakovaně. Vyberte je jako hlavní barvy- design se tak dostane do plného kruhu. Tyto barvy inspirují vaše květinová aranžmá, textilie, design pozvánky a další. Mohli by dokonce vytvořit dokonalou paletu barev pro družičky a svatební hosty!


Krok 5. Vytiskněte si svůj Mood board

Poté, co jste vytvořili mistrovské dílo =mood board, je důležité, nechat to všechno zapadnout. Vytiskněte si ho a umístěte někam, kde ho uvidíte každý den - například na lednici. Když to uvidíte, mělo by to vyvolat všechny emoce, které jste uvedli v kroku 1. Představuje to, jak chcete, aby vaše svatba vypadala? Ještě důležitější je - představa, kdo jste vy dva jako pár? Existuje na fotografiích společné téma nebo vypadá design nesouvisle? Konzistence v této fázi plánování vám pomůže vytvořit soudržnější vzhled a dojem pro váš velký den.


S hotovým Mood boardem v ruce je čas zahájit vyhledávání dodavatelů. Doporučujeme vám začít s profesionální svatební agenturou, která vám pomůže převést vaše vize na něco hmatatelného - a převést váš rozpočet na prioritní položky.






Pokud si nechcete lámat hlavu s mooboardem, využíjte naše už připravené moodboardy na webu!

Váš Svatební Magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page