top of page

Jak vytěžit maximum z plánování svatby ?

Období svatebního plánování ve Vašem životě je taková zvláštní doba, plná vzrušení, očekávání a projevení lásky od přátel a rodiny. Protože je toto konkrétní období života tak zvláštní a pro většinu lidí prchavé, je důležité mít plán abyste si mohli každou chvíli plně užívat.


Žádná dvě období plánování svatby nebudou vypadat stejně, ale máme několik vyzkoušených a skutečných tipů, jak vytěžit maximum z Vašeho období plánování . To Vám pomůže soustředit se a ujistit se, že Vám nebude chybět odpočinek při vytváření plánování svatby svých snů!




ZAČNĚTE BRZY

Pravděpodobně to není nic nečekaného, ale stojí za to zopakovat! Poté, co jste se vrhli do práce a sdíleli zprávy se všemi svými přáteli a rodinou, měli byste Vy a Váš snoubenec začít mluvit o nápadech co nejdříve. Doporučujeme začít se svatebním rozpočtem, vytvořit návrh seznamu svatebních hostů.


Získání těchto základních rozhodnutí ,Vás připraví na úspěch, jako je nalezení místa snů!

NAPIŠTE SI ČASOVÝ ROZVRH


Připravte si papír a pěkné pero nebo si vytvořte tabulku v počítači a napište měsíce, týdny nebo konkrétní dny, kdy chcete naplánovat konkrétní části Vaší svatby.


Ať už si vyberete kteroukoli metodu, ujistěte se, že ji během celého procesu budete mít neustále před očima. S tolika detaily, které je třeba zajistit, je snadné se dostat do problémů. Mít konkrétní časovou osu, na kterou se můžete dívat každý den, je skvělý způsob, jak se cítit v pohodě a klidu.




VYTVOŘTE SI SVATEBNÍ PLÁN Ze všech tipů na plánování svatby, které jsme v průběhu let slyšeli od párů, je nejobvyklejší si najmout koordinátora! Neříkáme, že páry to nemohou udělat samy - viděli jsme mnoho krásných svateb, které zcela naplánovala nevěsta a / nebo ženich.


Ale i spousta těchto párů se zmínila, že si přeje, aby měli koordinátora po ruce alespoň část procesu plánování svatby, aby jim pomohl vybrat prodejce, pomohl s jejich rozpočtem a přispěl nápady.


Existuje tolik různých typů svatebních koordinátorů, tak začněte tím, že vyberete svatebního koordinátora, který je pro Vás nejlepší. Potom si jej brzy zarezervujte.


Pokud si chcete najmout full-service svatebního Koordinátora, doporučujeme Vám jej rezervovat před tím, než učiníte nějaká velká rozhodnutí, aby mohli poskytnout svůj vstup a ušetřit Vám čas v dlouhodobém horizontu!

VYTVOŘENÍ ORGANIZAČNÍHO SYSTÉMU

Ten je skvělý a myslíme si, že je velmi podceňován!

Budete dostávat nabídky od dodavatelů, vytvářet seznamy hostů a tabulky sezení, utrácet peníze vlevo a vpravo - proto je nezbytné mít organizační systém, kterého se můžete držet.


Každý systém bude vypadat trochu jinak pro každý pár ale slibujeme, že nebudete litovat. Na začátku strávíte trochu času navíc tím, že zjistíte, jak budete organizovat všechny tyto příjmy a smlouvy.


To by mohlo znamenat - jednoduše vytvořené složky ve Vašem počítači, kde vše uložíte a vytvoříte tabulky pro sledování všech peněz. Pokud dáváte přednost uchovávání papírových kopií, pořiďte si pořadače pro svatební plánování a všechno tam ponechte.




ZBAVTE SE STRESU Plánování svatby nemusí být - a nemělo by být - stresující po celou dobu!

Je čas, abyste Vy a Váš partner naplánovali oslavu své lásky, která bude super romantická a super zábavná! Pokud zjistíte, že začnete být více ve stresu nebo se hašteřite více než obvykle, udělejte krok zpět a proměňte svatební noc na skutečné datum.


Můžete si to nastavit doma tak, že si uděláte hezkou večeři, otevřete láhev vína a než se usadíte u plánovacího režimu, uklidníte se.

Pokud z hlavy vyřadíte negativní myšlení, proces plánování svatby je docela zábavný , vzrušující a to je něco, co byste si měli Vy dva společně užít!



Fotograf: Lucy Lee Art, Místo: Pension Hardy

ZAMĚŘTE NA VĚCI, KTERÉ MÁTE RÁDI Když už mluvíme o aktivním užívání tohoto procesu společně, jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je zaměřit se na věci, které oba milujete.

Svatby obklopují tolik svatebních tradic a očekávání, že je snadné se cítit, jako byste plánovali , protože „SE TO TAK DĚLA“. Ale vyzýváme Vás, abyste se s tím nespokojili!


Ve skutečnosti podporujeme všechny páry aby přehodnotily svatební tradice, které jim nesedí a místo toho se zaměřují na věci, na kterých jim skutečně záleží. Možná si napíšete svůj vlastní obřad nebo naplánujete zabijáckou koktejlovou hodinu. Ujistěte se, že tyto poctivé konverzace probíhají brzy a často se obraťte, abyste se ujistili, že jste oba v souladu s tím, na čem Vám nejvíce záleží. Slibujeme, že to zpříjemní plánování svatby a zjistíte, že se chcete spíše rozhodovat, než se jich obávat.

Fotograf: Veronika Anýžová , Místo: Rekovice


PŘED SVATBOU ZAŘAĎTE ZPÁTEČKU Strávili jste měsíce a měsíce plánováním (a stresováním), takže si zasloužíte čas před velkým dnem, abyste se správně zbavili stresu, nechali se hýčkat a užili si poslední dny. Toto je čas, abyste se sešli opět se všemi svými prodejci a připravili peníze ,případně doplatili, co je potřeba. Nenechávejte na poslední chvíli žádná zásadní rozhodnutí ani velké projekty pro kutily.


Slibujeme, že nebudete litovat, v klidu se připravíte na líbánky, naplánujete si welness den, naplánujete si noc se svými přáteli, užijete si konečný den před obřadem a před velkou událostí - prostě jen pár dní dýchejte! Také, když máte pevný termín, máte větší motivaci držet se svého harmonogramu a rozhodovat se.

Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Humno 11

ZVEŘEJNĚTE PLÁN HAND-OFF Až přijde čas, abyste svému koordinátorovi nebo důvěryhodnému příteli, rozdali povinnosti týkající se svatebních dnů. Měli byste si být jisti, že je vše uspořádáno a snadno pochopitelné.


Vytiskněte kopii časové osy svatebního dne, seznam kontaktních informací všech dodavatelů, nouzový kontakt (ne vy), a obálky s tipy pro prodejce. Uspořádejte vše do pořadače, naplánujte si čas a projděte si vše, co jste do pořadače vložili, a odpovězte na všechny otázky, které může mít váš plánovač , přítel

a nechte je vše zařídit.


Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Dům u parku


ŽÁDEJTE PŘÁTELÉ A RODINNOU POMOC Jedním z nejlepších tipů ke snižování stresu je delegování, delegování, delegování! Vaše rodina chce, abyste měli nejlepší svatební den a chtějí být součástí realizace tohoto snu.


Nemusíte to dělat sami, proto často žádejte o pomoc! Máte přítele, který je mistrem grafického designu? Zeptejte se, jestli chtějí pomoci navrhnout svatební pozvánky. Má váš táta talent na zpracování dřeva? Možná si může sestavit kulisu na míru nebo instalaci recepce, kterou jinde nenajdete.

NĚKTERÉ DNY VYPNĚTE I když by to mohlo znít kontraproduktivně, „co nejlépe využít váš čas“, vyslechněte nás: Vyhořet z plánovaní svatby je jednoduchá věc a je mnohem těžší se zotavit z vyhoření, než tomu zabránit. .


Nemusíte plánovat svatbu každý jeden den po dobu 12 měsíců - nebo 10 měsíců nebo dokonce 6 měsíců. To není zdravé pro Vaše zdraví nebo pro Vaše vztahy. Každý týden vyčleňte jeden nebo dva dny, kdy neděláte nic společného se svatbou. V tyto dny volna upřednostňujte trávení času s přáteli a rodinou, , nebo jednoduše sledujte netflix. Pamatujte, že toto je maratón, ne sprint! Dopřejte si každý týden čas na odpočinek.

Doufáme, že Vám tyto tipy pomohou cítit se sebevědomě a připraveně si užít každou minutu Vaší svatební sezóny! A přejeme skvělé zážitky v plánovaní Vaší svatby !

Těšíme se na Vás u dalšího článku.


Váš svatební magazín Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page