top of page

Jak si vybrat svatebního fotografa v 6 krocích

Pokud jste někdy prozkoumali naše tipy na plánování svatby, pravděpodobně již víte, jak silně se domníváme, že váš svatební fotograf není jen dalším dodavatelem. Jak již bylo řečeno, také víme, že výběr svatebního fotografa se může zdát skličující a ochromující. Ale to opravdu nemusí být! Rozdělili jsme vše na 6 jednoduchých kroků, které vás provedou od výběru fotografického stylu po rezervaci dokonalého fotografa. Jste připraveni? Pojďme to udělat!


1. VYBERTE STYL FOTEK

Pokud jste nikdy nepřemýšleli o svém stylu svatební fotografie, nebojte se, nejste sami! Byli bychom ochotni vsadit, že většina párů si neuvědomuje, kolik různých stylů svatební fotografie skutečně existuje. Ale stejně jako musíte znát svůj svatební styl, než začnete vybírat květiny nebo výzdobu, musíte vědět, jaký styl fotografie máte rádi, než se můžete začít dívat na fotografy. Styly svatební fotografie (ve zkratce) Fine Art - Výtvarní umělci svatební fotografie aktivně vytvářejí umění a zároveň zachycují příběh vašeho dne. Každý okamžik má potenciál proměnit se v fotografii, která by mohla být samostatným dílem v umělecké galerii. Fotožurnalista - Účelem fotožurnalisty je nenápadně zachytit svatební den jako celek, nejen plánované okamžiky. Fotožurnalistika začala v novinách, takže nezapomeňte, že pokud si najmete skutečného fotožurnalisty, nedostanete zastřené záběry. Pokud se vám nelíbí představovat nebo inscenovat, pak může být pronájem fotografického novináře perfektní volbou pro vás. Tradiční - Tradiční fotograf oceňuje tradiční svatby a zachytí je pro vás s uměním a milostí. Ve svatebním albu Vašich prarodičů můžete očekávat inspiraci. Tradiční svatební fotografové se obvykle zaměřují na zachycení detailů, které jsou pro vás důležité, včetně rodinných fotografií, dekorací a dalších obrázků, které můžete mít na svém seznamu snímků. Editorial - Pokud máte rádi vzhled fotografie v časopisech jako Vogue, GQ a Harper's Bazaar, možná budete chtít, aby byla vaše svatba vyfotografována s podobným pocitem. Editorial umožňuje fotografům střílet kreativně a přes vrchol. I když v tomto stylu fotografie nenajdete upřímné okamžiky, vše o redakčním vzhledu je dramatické, nervózní a sexy.

Moody and Dark - Moody nebo VSCO-look znamená, že váš fotograf upraví své fotografie tak, aby napodoboval filmové snímky (nebo by to mohl být hybridní střelec - střílí film i digitální). Pokud máte rádi jasné, odvážné barvy a chcete, aby vaše fotografie vypadaly přesně tak, jak si pamatujete svůj svatební den (barevně), nemusí být pro vás náladový styl vhodný. Pokud však hledáte uměleckou zajímavou perspektivu svatebního dne, pak by tento styl mohl být vaší novou posedlostí.

Dobrodružný - tento styl považujte spíše za osobnostní rys, nikoli za vzhled. Pokud vy a vaše blízká láska cestujete a prozkoumáváte a hledáte někoho, kdo vás bude následovat, kamkoli vás vezme váš tulák, pak musíte najít fotografa, který se popisuje jako dobrodruh!

Důležité je vědět, že většina fotografů nestřílí pouze jeden styl. Ve skutečnosti většina fotografů začleňuje všechny tyto styly do své práce nějakým způsobem. Díky tomu je to pro ně více zábavy a zajímavější pro jejich klienty. Takže to mějte na paměti, když se začnete dívat na portfolia!


2. PROHLÍŽEJTE NAŠE DODAVATELE Naší prioritou je propojení párů s umělci, kteří mohou pořizovat svatební fotografie, o kterých vždycky snili, a proto náš adresář dodavatelů svateb obsahuje pečlivě vybrané seznamy nejlepších svatebních fotografů - a dalších dodavatelů. Níže naleznete seznam našich ověřených fotografů, se kterými spolupracujeme a za které dáme ruku do ohně!!!! Doporučujeme vám vzít si pero a papír, abyste si mohli poznamenat všechny své oblíbené fotografy - a důvody, proč je máte rádi. Věřte nám, budete chtít poznámky, až přijde čas na psaní některých e-mailů!


Lukáš Navara - https://lukasnavara.cz

Nicole Photography - https://www.instagram.com/nicolletteb.photography/ ( fotí i v ČR)

3. PROZKOUMEJTE SVÉHO FOTOGRAFA Díky tolika webům profesionálů a účtům na sociálních sítích, na které se můžete přenést, může být těžké vědět, co hledáte. První věc, samozřejmě je, že mají web. Pokud profesionál jednoduše používá Facebook / Instagram pro celé své podnikání, může to být červená vlajka.


• Mohou jim chybět zkušenosti nebo profesionalita. Jakmile jste na tomto webu, existuje několik důležitých stránek, které byste měli procházet. Prvním z nich je jejich portfolio, které vám dá pocit, o čem věří, že jejich nejlepší práce je. Zde můžete získat představu o druzích svateb, které je baví a produkují, a také o jejich celkovém stylu. Můžete si všimnout konzistence v jejich práci, a pokud to rezonuje s vámi, udržujte je na svém seznamu! Můžete také zjistit, že v práci, kterou v jejich portfoliu najdete, neexistuje žádná obecná nit. To může znamenat, že jsou všestranní a jsou schopni přizpůsobit jak sebe tak i svou práci různým klientům, nebo to může znamenat, že ještě nemají silný pocit, v čem jsou nejlepší. Pokud máte zájem vidět více určitého stylu, poznamenejte si, co se vám v jejich portfoliu líbilo, když je kontaktujete, a zeptejte se, zda mají podobnou práci, na kterou se můžete podívat. Druhou částí jejich stránek, kterou chcete prozkoumat, je jejich blog. Jednou z věcí, které zde hledáte je, že byla nedávno aktualizována, což ukazuje, že aktivně rezervují klienty a vydávají výjimečnou práci. Další věc, kterou je potřeba prohledat na daném blogu fotografa jsou páry a oslavy, u kterých máte pocit, že by mohly být vaše vlastní. Pokud se dokážete vidět v práci tohoto profesionála, je velká šance, že jsou vhodné pro vaši svatbu.



4. KONTAKTOVÁNÍ FOTOGRAFA Jakmile najdete nejméně pět fotografů, s nimiž byste chtěli navázat kontakt, je právě na to čas je oslovit a položit jim několik otázek. Mějte na paměti, že tento e-mail je začátkem vztahu s vaším budoucím svatebním fotografem a Vy si díky své odpovědi uděláte stejně první dojem. Nepoužívejte druh stejného obecného e-mailu na každého fotografa, kterého najdete online. Seznamte se s nimi, s jejich prací a s tím, co máte na jejich podnikání nejraději. Pak přizpůsobte každý e-mail fotografům, kteří Vás skutečně zajímají.

- Je vaše datum k dispozici? - Jaké jsou jejich nejnovější ceny, balíčky a informace o smlouvě? - Mohou poskytnout několik referencí? - Možná budete také chtít zřídit telefonickou konzultaci, během které se můžete zeptat na jejich přístup k práci a na to, co milují na natáčení svateb a zjistit, co od nich můžete očekávat ve svůj svatební den a po celý váš pracovní vztah.


Fotografové vědí, že je to velké rozhodnutí, takže se nebojte položit tolik otázek, kolik potřebujete, abyste se cítili pohodlně a dobře informováni!


5. POZNEJTE SVÉHO FOTOGRAFA Jediným způsobem, jak někoho skutečně poznat, je setkat se s nimi a proto jsou při výběru svatebního fotografa nutností osobní rozhovory! To, co v tomto rozhovoru opravdu hledáte, jak se cítíte pohodlně s osobou za foťákem. Stejně jako u jakéhokoli rozhovoru je vibrace, kterou získáte od osoby, stejně důležitá jako otázky, které položíte. Cítíte se pohodlně, když vás tento člověk celý den sleduje kamerou? Cítíte se sebevědomě, když tento člověk vypráví příběhy o minulých svatbách, které udělal na vašem místě? Sdílí tato osoba podobný estetický design? Kromě toho, že si na pohovoru položíte několik základních otázek, je dobré si s sebou přinést náladu s několika detaily, které jste si představili pro svůj den. Za prvé, chcete vědět, zda odborník dokáže realizovat vaši vizi. Za druhé, musíte vědět, zda mohou splnit váš sen v rámci rozpočtu. Toto je vše o očekáváních. Pokud odpověď zní ne, buď profesionál vyžaduje více, než si můžete dovolit, aby se vaše myšlenky oživily, nebo možná budete muset být realističtější o tom, co lze dosáhnout v rámci vašeho rozpočtu. Po setkání s více fotografy získáte lepší představu o tom, o co se jedná.

6. VĚŘTE VE VÁŠ ÚSUDEK Provedli jste výzkum, zúžili jste možnosti, udělali jste seznamy pro / proti ... nyní je čas věřit svému úsudku a rozhodnout se. Který fotograf vás během osobního rozhovoru nejvíce zaujal? Kterého fotograf hladce splyne s vámi a vašimi hosty během velkého dne? Pokud váš seznam obsahuje důvěryhodné profesionální fotografy, kteří se přizpůsobí vaší vizi a zapadnou do vašeho rozpočtu, nemůžete nic pokazit. Jděte za svým srdcem.


Doufáme, že Vám tyto tipy pomohou cítit se sebevědomě a připravit Vás užít si každou minutu svatebního dne! A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !


Váš svatebni magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page