top of page

Industriální pohled – tohle v Česku nikdy nevyjde z módy

Když jsem přemýšlela nad první inspirací, která se měla fotit tento rok, jako první mě napadlo slovo „industrial“ – dokonalost, která se hodí pro skoro každé roční období a která je hlavně dosažitelná i v našich končinách. V Česku najdete nespočet podniků, mezi které se řadí kavárny, restaurace i svatební místa, ze kterých dýchá chlad, surovost a přiznání v podstatě všeho – od trubek po starou podlahu.


Industrial nikdy nevyjde z módy, protože si ho každý uzpůsobí podle svého gusta.

Proto je PRVNÍ inspirace s nádechem chladu a kombinování všeho, co je možné, od větviček ve výzdobě po dopad ještě chladnějších večerů, kde je modrá hlavním podbarvením. V tomhle článku načerpáte inspiraci a dozvíte se o novém nádherném svatebním místě s těmi nejlepšími okny. Hlavně ale zjistíte, jak si udělat tu svoji industriální svatbu! Pojďme se podívat na tu surovou krásu od fotografky Stanislavy Tylmanové a záběrů Matthew Films.


P. S.: Na konci najdete seznam všech dodavatelů, rozhodně je začněte sledovat!


Místo jsme naťukli, tak se do něj rovnou pustíme! V Brně se objevilo nové místo, které se nachází v samém centru, a to na Mendelově náměstí. Pokud vám něco říká samotný Mendel, nepřekvapí vás, že právě na tomto náměstí najdete nový, nádherný, prostorný SKLENÍK! V našich končinách to není ještě tak obvyklé, ve světě je to ovšem velký trend. Na takovém místě můžete dělat doslova divy a je v podstatě jedno, jestli je hezké počasí, nebo ne, protože samotný skleník je světlem doslova políben. Proto pokud plánujete svatbu pro zhruba 70 lidí, tohle je skvělé místo! Navíc v teplejších měsících je možné zbytek svatby přesunout i na zahradu, která skleník obklopuje.


Pokud tedy milujete velká okna a světla a nevadí vám trubky a kovové ohraničení celého skleníku, tohle bude trefa do černého. Naším cílem v tomto místě bylo využít světlo na maximum, a proto jsme večer celý prostor nasvítili pomocí světýlek, svíček a lamp. Rázem tak máte z obyčejného skleníku brutální noční scénu, plnou intimity a romantiky s velkým R! A máte další scénu pro nádherné večerní fotografie.



Vzhledem k tomu, že na jaře nemáte obrovský výběr květin, stále jsme chtěli udržet vše v surovém pojetí. Hlavní výzdobou je proto hodně zelené v tmavých odstínech, větve, které nejsou rozkvetlé, a nemohly chybět růže, které tomu dodají šmrnc. Třešničkou na dortu v celé výzdobě je barva roku – VIVA MAGENTA, karmínově červená, která v kombinaci s neutrálními tóny vytváří teplo, jaro a romantiku!


Zajímavým prvkem je SLAVOBRÁNA, kterou chci zbořit ty, jimž už začíná pomalu odzvoňovat, a to jsou slavobrány klasické, hranaté, kulaté a další. Slavobrána tvořená ze velkého postraního panelu z květin a následně menšího kusu dodá celé svatbě level up, a navíc je to super kousek jako dekorace za novomanžele u svatebního stolu!


Tip: Když vytváříte výzdobu, pamatujte stále na to, že lepší službu udělá více květin než méně, ať už se to týká výzdoby, slavobrány a dalších.


Výzdoba byla sice rozsáhlejší, nicméně u zbytku jsme se řídili heslem „méně je více“. Tiskoviny proto byly jednoduchého designu, minimalistické, přičemž dominantou byla fotografie našeho páru.


Minimalismus se uplatnil i u sladkého baru a dortu. Co takhle nemít klasický dort oblých tvarů a vsadit na něco extravagantního a přitom jednoduchého? Tou správnou volbou je dvoupatrový čtvercový dort s květinovým ozdobením!


Celý nádech inspirace není jenom o jakémsi chladu a surovosti, ale taky o zajímavosti se špetkou extravagance, elegance a čehosi tak trochu „messy“. A tohle pojmenování se promítlo do celkové vizáže nevěsty a ženicha.


Jako první je župánek, kterým jsme to lehce „osladili“, jelikož byl v růžových tónech. Nemohl chybět ani krásný fru fru podvazek s perlou. Nicméně aby to celé nebylo moc uhlazené, drdol jsme zvolili hodně povolený a jednoduchý. Díky tomu vás nikde nic netahá a v podstatě si v něm můžete skotačit, jak chcete, protože „váš účes to vydrží“.



Make-up jsme zvolili ve svěžejší verzi, ale jak mě znáte, nebylo to úplně nude, naopak výrazné oči a rty, které vybízejí k políbení – šťavnaté, přetřené leskem, protože tohle je trend letošního roku.

Tip: Nebojte se kombinovat výraznější make-up s lesklými rty, vašemu outfitu to dodá jiný rozměr!


Šaty jsme měli v podstatě hned dvoje a jsem za to ráda! Těmi prvními byly úzké vzorované s dlouhým rukávem a závojem, naprosto dokonalé a vyhovující denním podmínkám. Druhým kouskem nebyly šaty, ale naprosto skvělý overal, který, holky, prostě musíte mít! Buď jako svůj hlavní svatební outfit, nebo na převlečení na pozdější party, kde si rovnou i změníte svůj look včetně vlasů.

Overal je super oblečení, které v podstatě sluší každé ženě a všem typům postav, protože když zvolíte správný střih a materiál, budete v něm BOHYNĚ!


Extravagantnějším prvkem byl i oblek. Nevěsty, přiznejte – mít svého muže ve smaragdovém obleku? Tohle je naprostá bomba! Navíc oblek můžete využít i na jiné příležitosti.


Mojí předposlední poznámkou jsou šperky a prsteny. Už od nás víte, že kombinování kovů není žádný módní prohřešek, naopak. Proto dalším zajímavým prvkem byla čelenka s kameny, která připomínala nádhernou větvičku, náušnice v bílém zlatě, které se rozprostíraly po celém ušním lalůčku a tečkou byly ony snubní prsteny z růžového zlata. Ten dámský byl navíc posetý kameny.


A jak jsme to tedy všechno zvládli a udělali? Podívejte na skvělé video.




Když si to shrneme: Industriální pohled byl o určité extravaganci, sladkosti a barvě roku 2023. Byl také o chladu a využití světla na maximum, protože to na jarních svatbách chcete. Doufám, že se vám to líbilo, protože my si tuhle inspiraci naplno užili. Nebojte se mít svatbu v jarních měsících, v prostorech, u kterých by vás možná ani nenapadlo, že to tam jde, a hlavně s lidmi, kteří vám ten váš den D udělají tak, jak chcete vy!


Tak zase u dalšího článku!

Váš svatební magazin Moliere


Na této inspiraci se podíleli:

Kamera: Matthew Films

Svatební šaty: Svatby Felice

Náušnice: Veronika Vysloužil

Ozdoba do vlasů: Marri accessories

Prsteny: Samek Diamonds

Dekorace a květiny: Tvůj okamžik

Župánek: Degi hand made

Sladký bar: Boží dobroty

Tiskoviny: Laab.cz



Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page