top of page

Průvodce krok za krokem k vytvoření vašeho seznamu svatebních hostů

Přemýšlíte o tom, jak vytvořit Váš seznam svatebních hostů ? Možná si pomyslíte: „Kde začneme?“ "Jak vysvětlíme tetě Janě, že máme svatbu (a ona není pozvána)?" Nebojte se! Jsme tu abychom Vám pomohli. První věc je : Nadechněte se. Máte to!? Ponořte se do tohoto podrobného průvodce vytvořením seznamu svatebních hostů - a zaškrtněte jej ze seznamu svatebních úkolů!

Fotograf: Veronika Anýžová, Oznámení: Ioznámení

1. VAŠ SEZNAM HOSTŮ BY MĚL BÝT PŘED ZVOLENÍM VAŠEHO DNE, ALE PO URČENÍ PENĚŽNÍHO ROZPOČTU.

Nezapomeňte, že budete muset účtovat jídlo a pití pro všechny své hosty - a více hostů znamená více stolů, židlí, nádobí atd. Nejprve určete svůj svatební rozpočet. Tímto způsobem, poté, co přejdete ke kroku 2 a vytvoříte svůj vysněný seznam hostů, bude snazší „snížit“ hosty na základě prostředků, které můžete utratit.

2. VYTVOŘTE SEZNAM HOSTŮ.

Udělejte to spolu - běžte klidně na rande! Jděte na večeři nebo si vezměte pizzu domů, pořiďte si svůj oblíbený zápisník a pusťte se do psaní každého, koho byste rádi viděli ve svůj zvláštní den. Víme, že Vaši rodiče mohou mít hosty, které by chtěli pozvat. Svým rodičům budete muset vysvětlit, že podle vašeho rozpočtu je zde prostor pro určitý počet hostů.

Fotograf: Lukáš Navara, Tiskoviny: Zuza Design

3. STANOVENÍ „PRAVIDEL“.

Jsou děti pozvány? Kdo získá plus-one? Tyto věci jsou důležité. Pokud se rozhodujete pro svatbu bez dětí, ujistěte se, že Vaše přání jsou na pozvání velmi jasná. 4. ZPĚT NA VAŠ SEZNAM A ZÁČNĚTE ORGANIZOVAT.

Dobře, stanovili jste rozpočet, vytvořili seznam snů, konzultovali s rodiči a určili pravidla. Nyní je čas organizovat! Sekce ze seznamu do kategorií. Například: Vzdálení příbuzní, blízcí přátelé, vzdálení přátelé, bezprostřední rodina atd. To Vám pomůže v procesu třídění zjistit, které skupiny budete muset vynechat - pokud Vaši vzdálení příbuzní a vzdálení přátelé mají stejné množství lidí.

Fotograf: Kati Malinká, Tiskoviny: Tiskoviny do puntíku

5. UDĚLEJTE ŠKRTY.

Víme, že by se to mohlo zdát, jako byste se vraceli do školy na výběr hráčů pro svůj tým voleyballu ale - věřte nám - je v pořádku provést škrty na Vašem seznamu hostů, zejména pokud to znamená, že nezbankrotujete! Zde je několik otázek, které byste si měli položit při zkrácení seznamu: - Dokážeme si představit naši svatbu bez této osoby? - Šli bychom s touto osobou na večeři nebo pití mimo náš svatební den? - Přinese nám radost, že budeme mít tuto osobu na naší svatbě? - Jak dlouho to bylo od té doby, co jsme se s touto osobou setkali? - Pozvala nás tato osoba na jejich svatbu? (Poznámka: Reciproční pozvánky nejsou nutností!)

Fotograf: Veronika Anýžová, Oznámení: Ioznámení

6. ODEŠLETE POZVÁNKY.

Už jste to dokázali! Je čas na nákup pozvánek. Pamatujte na pravidlo 10%: Alespoň 10% z vašeho seznamu hostů nemusí být schopno dostat se na Vaši svatbu. V takovém případě je v pořádku mít záložní seznam lidí, které byste chtěli místo nich pozvat. Pro tip: Z tohoto důvodu doporučujeme odesílat pozvánky co nejdříve!   7. STŮJTE PEVNĚ NA ZEMI.

Emoce jsou těžké. Lidé někdy nerozumí vaší perspektivě - ale to je v pořádku! Berte to jako potvrzení, že jste udělali správné rozhodnutí tím, že je vynecháte ze svého seznamu hostů. Použijte tento čas a tyto potenciální komplikované situace k přiblížení se Vaší osobě.

Fotograf: Stanislava Tylmanová, Tiskoviny: Rh svatby

Doufáme, že vám tyto tipy pomohou cítit se sebevědomě a připraveně si užít každou minutu Vaší svatební sezóny! A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !


Váš svatební magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page