top of page

Proč váš svatební fotograf není jen dalším dodavatelem

Když zahájíte proces plánování svatby, možná jste přemýšleli o tom, proč si někteří dodavatelé účtují za to, co dělají, a proč stojí za to investovat. Pokud jde o vašeho svatebního fotografa, jeho hodnota souvisí mnohem víc než jen s galerií fotografií, kterou obdržíte šest až osm týdnů po svatbě. Než najmete někoho, kdo zachytí váš velký den, mějte na paměti tyto důvody, které vám pomohou investovat do fotografa a zažít více než jen jako dalšího dodavatele na seznamu.


1. ČAS, KTERÝ S NIMI TRÁVÍTE PŘED, BĚHEM A PO SVATBĚ Když si představujete svatbu je to pravdepodobně hlabně o trávení času s rodinou, přáteli a samozřejmě se svým manželem. Je tu však jedna osoba, se kterou ve skutečnosti strávíte více času než kdokoli jiný: Váš fotograf. Od přípravy až po první party, která je do noci, je Váš svatební fotograf s Vámi na každém kroku. Když začnete zkoumat svatební fotografy, mějte na paměti, že vzájemné sympatie jsou stejně důležité jako jejich práce. Kromě skutečného svatebního dne a také po něm trávíte se svatebním fotografem více času než s kterýkoliv jiným dodavatelem. Najděte někoho, na koho kliknete a budete vědět, že tento člověk Vám bude fotit svatbu!!! Během hovoru přes telefon, Face Time nebo při osobním setkání zjistěte, zda fotograf/ka hraje na stejnou notu nebo prostě je ze stejného těsta, jako vy. Zajděte s ním na kávu, poznejte se, udělejte předsvatební focení a nejen to, ať vyfotí i nějaké momenty a z toho poznáte, zda rozumí tomu, co chcete. Věřte nebo ne, tohle je velmi důležité, díky tomu Vaše svatební fotky budou přesně takové, jací jste vy dva!


2. ZÁLEŽÍ NA VAŠÍ DŮVĚŘE Kromě toho, že se Vám Váš fotograf líbí, musíte mu opravdu důvěřovat! Důvěřujte svému svatebnímu fotografovi nad rámec toho, že víte, že se včas objeví, a vaše fotografie doručí podle smlouvy. Je to opravdu důležité, že také důvěřujete jejich procesu práce. Už jsme psali o tom, proč Váš fotograf nepotřebuje seznam snímků. Hlavní myšlenka tohoto článku spočívá v důvěře v to, že nejenže vědí, že budete chtít fotografie s Vašimi družičkami a krájením dortu, ale že budou zachycovat skutečné nepopsané okamžiky, které jsou pro Vás a Váš den jedinečné ( jaké fotky, které opravdu chcete od svatebního dne!). I když je to pravděpodobně první svatba, kterou jste kdy plánovali, váš svatební fotograf to dělá každý víkend a ví něco o tom, co lze očekávat. Kromě toho, že hraje roli osoby, která pořizuje vaše svatební fotografie, může být váš fotograf také vaším největším obhájcem během celého svatebního procesu. Opírejte se o ně, pokud jde o to, že i Váš svatební den je určitý harmonogram, protože oni vědí, kdy fotit ty nejlepší fotky v nejlepším světle a také zabránit Vám ve stresu, spěchu a únavě. Nevytvářejte sami v sobě to, že mu nevěříte, oni opravdu vědí co dělají. V konečném důsledku při dodržování rady fotografa je den plynulý.


3. SPOJENÍ JE MÍSTO, KDE SE ODEHRÁVÁ OKAMŽIK Spolu s důvěrou přichází spojení. Tyto emocionální fotografie, do kterých jste se zamilovali v portfoliu svého fotografa, se nevytvořili jen tak ze vzduchu. Hlubší spojení s Vaším fotografem umožňuje zachytit intimní okamžiky po celou dobu Vaší svatby. Část tohoto spojení souvisí s důvěrou; důvěřovat procesu fotografa znamená, že jim dáte prostor být umělcem. Váš fotograf chce vytvořit takové obrázky, jaké vidíte v jeho portfoliu.. Zatímco všichni dodavatelé svateb mohou být považováni za umělce, v tom, co fotografové vytvářejí, je něco jiného nd rámec našeho chápání.. Mají před sebou dva lidi, kteří jsou pěkně oblečeni a připraveni oslavit ten nejzajímavější den svého života, a navzdory rychlému plynutí času a drobným stresům po celou svatbu vytvoří na vyjímečném místě nezapomenutelný zážitek. Zatímco jiní dodavatelé mají měsíce na naplánování a zdokonalení každého detailu, kterým přispívají k Vaší svatbě, Váš fotograf se musí vcítit do okamžiku, aby mohl využít každou sekundu vaší svatby. Dostat se do kontaktu s ostatními dodavateli je důležité, ale spojení, které máte s vaším fotografem, nemá obdoby.

4. JEJICH HODNOTA TRVÁ DLOUHO PO SVATBĚ Bez ohledu na to, kolik utratíte za květiny, jídlo nebo pohádkové vypadající vybavení, jednu věc, kterou si necháte, jsou vaše fotografie. Když se podíváte na vaše svatební album, ať už jde o knihu vázanou na kůži, kterou předáváte svým dětem, nebo digitální galerii, kterou sdílíte na Facebooku, budete si to moci pamatovat: na písničky, které hrály, zatímco jste tančili jako manželský pár, jak vypadali vaše družičky, když Vás poprvé viděli v šatech, slzy v očích vašeho partnera (a také vás!), když jste nahlas vyslovili své sliby na oltáři. Váš svatební fotograf Vám může dát něco, co ostatní dodavatelé prostě nemohou, a to je důvod, proč investovat do někoho, jehož práci věříte a koho byste v reálném životě třeba nepotkali, stojí za to.

Fotograf: Kati Malinka


Doufáme, že vám tyto tipy pomohou vybrat si skvělého fotografa ,který odvede perfektní práci .

A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !


Váš Svatebni magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page