top of page

DIY svatební průvodce: Vše, co byste měli vědět, abyste si naplánovali svatbu na vlastní pěst


Víme, kolik práce je při plánování svatby: seznam hostů, zasedací pořádek, svatební tabule, místo konání, atd. Může to být nesmírně zdrcující. Ať už hledáte, jak ušetřit peníze nebo chcete dát svému svatebnímu dni nádech sebe a vyrobit si své dekorace, zde je pár věcí, co by vám mohly pomoci.


Fotografka: Veronika Anýžová, Místo: Rekovice, Svatební šaty: Marmott Dress, Oblek: Moliere Store, Náušnice: Peacockeye.sk, MuaH: Nikol Mrnuštíková


Svatební agentura vs. Koordinátorka

I když se svatební agentura může zdát jako velký výdaj, může vám z dlouhodobého hlediska ušetřit peníze. Pečlivě spravují rozpočet, mají své ověřené dodavatele, někdy i s příznivou cenou, udržují jednotný styl vaší svatby, o váš svatební den se starají abyste si svatební den užili a také dělají věci mnohem méně stresující.

Pokud pro vás a vašeho budoucího manžela není najímání svatební agentury možné, nabízíme možnost, najmout si na svůj den koordinátorku. Než aby vám plánovali celou svatbu, pomohou vám ve svatební den nakoordinovat vše, co jste si naplánovali. Díky tomu můžete pohodlně odpočívat, věnovat se hostům a užívat si svůj velký den co nejvíce.


Fotografka: Veronika Anýžová, Místo: Hájenka pod větrníky, Šperky: Šperky od Lišky, MuaH: Katty Visage, Svatební šaty: Salon Mystique, Oblek: Moliere Store



Tipy a triky pro plánování DIY svatby

Pokud se chcete vydat po vlastní ose v plánovaní svatby, myslete na tyto tipy a triky, usnadní vám spoustu práce:


Vytvořte si Moodboard

Pevně věříme, že každý pár by si měl při plánování svatby vytvořit svůj moodboard. Popisují vaše představy a touhy vašeho svatebního dne, slouží jako inspirace nejen pro vás, ale i pro vaše svatební hosty. Vědí, v jakých barvách a stylu bude vaše svatba a podle toho se lépe rozhodnou, co na sebe. Nechcete přece naštvané svatebčanky, které se podpatky boří do trávy při obřadu na louce či v lese.

Fotografka: Veronika Anýžová, Místo: Humno 11, Tiskoviny: Zuza Design, Dekorace: Salon Veronica Dekor, Květiny: Klára Uhlířová Design, MuaH: Nikol Mrnuštíková, Svatební šaty: Svatební salon Maya, Šperky: Kašpinka, Oblek: Moliere Store



Přijměte pomoc od svatebních hostů a rodinných příslušníků

S klidem je požádejte o pomoc a spojte své síly. Určitě se rádi zapojí, budou se cítit součástí plánování svatby. Ať už s pečením cukroví, plánování harmonogramu či svatebních her. A rozhodně nebude lepší plánování vašeho svatebního dne s přáteli než nad sklenicí vína a dobrého jídla.

Fotograf: Lukáš Navara, Místo: Orea Congress Brno, Župánky: New way concept


Zvažte věci z druhé ruky

Svatby, i když jsou nejpamátnější dny vašeho života, jsou také dnem neuvěřitelného plýtvání. Není to jen plýtvání penězi, ale je to i škodlivé pro naši planetu. Pro udržitelnější a levnější variantu zvažte nákup z druhé ruky. Budete až překvapeni, jak krásné věci se dají pořídit za zlomek ceny.

Fotograf: Kati Malinká, Místo: Chateu Lechovice, Šaty: V bílém


Zaměřte se na své silné stránky

I když může být lákavé udělat si na svatbu vše, co potřebujete, rychle se to může stát velkou ztrátou času i peněz, pokud se něco pokazí. Samozřejmě můžete zaplatit dodavatele na poslední chvíli, pak se ale setkáte se stresem a dalším účtem, který jste neplánovali. Zaměřte se na své silné stránky: ať už jde o šití, pečení, kreslení, atd. Totéž platí i pro rodinu a přátelé, které do svých projektů zahrnete také.


Fotograf: Lukáš Navara, Místo: Hotel Alexandria Luhačovice, Šaty: Edith půjčovna, Oblek: Moliere Store

DIY svatební inspirace

Pozvánky - I když jsou pozvánky malou částí vašeho dne, mohou být drahé. Kdo by věděl, že náklady na papír a tisk se mohou tak rychle nasčítat? Naštěstí existují různé možnosti, pokud jde o pozvánky a papírnictví. Nejúčinnější alternativou je často vlastní návrh a tisk. To však může být velmi časově náročné.

Fotograf: Kati Malinka , Tiskoviny: Svatebni.nezbytnosti


Osvětlení - Jedna věc, která může udělat svatbu opravdu zajímavou, je osvětlení jako světýlka a svíčky. Zútulní atmosféru, např. světýlka rozsvítí fotografie, které chcete hostům ukázat, párty nekončí po západu slunce, svíčky mohou lemovat cestu, atd. Jen je důležité mít na paměti, zda chcete dokonalou zář či pouze romantické měkké světlo.

Fotograf: Veronika Anýžová, Místo: Rekovice, Dekorace: CHill design 2020, Svatební šaty: Marmot Dress, Oblek: Moliere Store


Věříme, že vše zvládnete naplánovat skvěle a užijete si svůj den D co nejlépe.


Váš Svatebni magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page