top of page

BÍLÁ PANÍ - instalace jsou novodobý must have!

Dovolte mi představit vám příběh Bílé paní – postavu, kterou mnozí z vás možná znáte z pohádek, tuto záhadnou dámu oblečenou v bílém rouchu. Volba názvu "Bílá paní" není náhodná a ani přímo neodkazuje na pohádkové bytosti. Spíše v sobě skrývá symboliku – představu ženy v nádherných, bílých šatech, které jsou synonymem pro křehkost a ženskost. Inspirujeme se motivem instalací, které evokují šaty této ikonické Bílé paní z dávných dob.


Po takovém úvodu bychom vám měli prozradit hlavní zdroj naší inspirace. Co tedy můžete očekávat? Ukážeme vám kouzlo, které v sobě skrývají korzety vracené do světa svatebních šatů. Prozkoumáme, proč byste měli pro svůj velký den zvážit látkové instalace, a jak může harmonicky vypadat spojení moderní stodoly a elegantního stylu. A to není vše – představíme vám také několik nejžhavějších trendů pro vaši svatbu!


Tak pojďme na to!


Nechte se okouzlit nádhernými fotografiemi od Andreje Horského a působivým videem od Matthew Films. Přistupte blíže a nechte se unést příběhem, který píšeme s láskou a pozorností k detailu – příběhem, ve kterém je každý snímek a každý záběr vyprávěním o kráse a umění.


P.S. Nezapomeňte sledovat všechny naše profíky kteří se na této inspiraci podíleli!


Pojďme se ponořit do popisu místa, které mám nejraději – STODOLA PROST. Tento klenot je mou srdcovým záležitostí, neboť se zde snoubí elegantní prostředí s atmosférou naprostého klidu a harmonie. Co víc, majitelé tohoto místa jsou tak úžasní, že když je jednou poznáte, okamžitě si uvědomíte, že právě zde chcete prožít svůj velký den.

Představte si kombinaci kamene, dřeva, betonu a okolní přírody, vše umístěné v srdci krajiny nedaleko Olomouce. Je to mistrovské spojení moderního designu s klasickým šarmem, které přímo vybízí k tomu, aby se zde odehrávaly svatby v jakémkoliv stylu.

Pokud tedy hledáte to ideální místo, které bude dokonale ladit s vaší představou o dokonalém dni, neváhejte a přijeďte se sem podívat. Jako třešnička na dortu tu na vás čeká i možnost ubytování, což je výhoda, která vám umožní plně se oddat oslavám bez starostí o návrat domů.


Osobně jsem se rozhodla pro toto místo, protože jsem věděla, že právě zde vše zapadne do sebe dokonale. A opravdu, Bílá paní zde vynikla v celé své kráse, obklopena neutrálními tóny, které jen zdůraznily její neopakovatelnou eleganci.


Jelikož se bavíme o barvách, naše paleta byla složena z následujících odstínů: čistá bílá, teplá béžová, zemité hnědá, elegantní černá a hluboká vínová. Vzhledem k tomu, že se jedná o inspiraci, která harmonicky propojuje letní a podzimní období, bylo nezbytné zařadit i ty tmavší tóny, které dokonale doplňují celkovou atmosféru přechodné sezóny.


Tyto odstíny se protnuli naprosto do všeho.


INSTALACE se rychle staly nejen velkým TRENDEM, ale přímo nezbytností pro svatební oslavy v nadcházejících letech. Představte si kreativní využití různých textilií – od běhounů a záclon až po závěsy. To vše se dá efektně zavěsit a vytvořit tak neopakovatelnou atmosféru. Toto konkrétní místo je jako stvořené pro instalace, díky svým trámům se nabízí jako dokonalé plátno pro naše vize. Proto obřadní místo nesmělo pod touto instalací chybět, stejně jako pak později svatební tabule. A pro ty, kteří sledují nejnovější trendy ve svatební výzdobě, máme skvělou zprávu: nyní můžete zapomenout na tradiční slavobránu a zvolit dva elegantní sloupy zdobené květinami, které prostoru dodají moderní a svěží vzhled.


Ve světě svatebních trendů se objevuje jeden prvek, který si získává oblibu a s jistotou můžeme říci, že si udrží své místo i v nadcházejících letech: dlouhé stoly. Představte si, že u jednoho velkého stolu se společně sejdou nejenom nevěsta a ženich, ale také všichni jejich milovaní hosté. Tento koncept považuji za naprosto geniální! Nejenže vytváří pocit sounáležitosti a blízkosti mezi všemi účastníky, ale je to také skvělé řešení pro menší svatby, kde může tento styl usazení efektivně využít prostor.


Když přijde řeč na dekorace, nelze si představit scénu bez kouzelných váziček a svícnů, kde se snoubí keramika se sklem. Tento detail krásně doplňuje celkový design prostoru a dodává mu nepopsatelný půvab. A jako dokonalou tečku celého aranžmá představují květiny, které s grácií zdobí přední část stolu a stávají se zářivým středobodem celého uspořádání.


Pro zachycení této nádherné inspirace byly tiskoviny navrženy v duchu maximálního minimalismu, avšak zároveň odrážely osobnost nevěsty a ženicha. Tiskoviny nemusí obsahovat pouze datum, citát nebo místo konání - mohou být obohaceny i o vaši společnou fotografii, což dodá pozvánce jedinečný a osobní nádech.


Naše chuťové pohárky byly okamžitě v pohotovosti při pohledu na náš sldký bar, který byl prostě senzační. Dominantou byl dvoupatrový dort v elegantní bílé barvě, zdobený nápadnou ozdobou uprostřed, která upoutala pozornost každého z nás. Kolem něj byl aranžován výběr tartalet, roztomilých cupcaků, lehkých pavlových dortíků a dalších sladkostí, převážně v teplých hnědých odstínech. Jako šťavnatý detail sloužily fíky a mák, které dodávaly celému baru jedinečný a neodolatelný vzhled.


Plánujete-li svatební oslavu v útulném prostředí jako je Stodola Prost, můžete využít skvělou příležitost k recyklaci. Představte si, jak se stará slavobrána nebo její elegantní sloupy promění v nádhernou dekoraci pro váš svatební stůl. Tento kreativní nápad nejenže dodá vašemu dni osobitý šarm, ale také ušetří vaší peněžence. Přátelé a rodina ocení vaši snahu o šetrný přístup k životnímu prostředí.



Když přijde řeč na gastronomické zážitky, nesmíme zapomenout na útulný koutek pro relaxaci a k tomu samozřejmě stylový kávový bar! Terasa této nádherné stodoly byla proměněna v oázu pohody, doplněnou o květinové dekorace a přehledný harmonogram dne, aby si hosté mohli kdykoliv připomenout, jaké vzrušující chvíle je ještě čekají. Ale pojďme k věci – kávě! Jsem její velkým milovníkem - jak víte :D , a proto v mých plánech musí mít vždy své pevné místo. Ty dvě dámy, co se starají o její přípravu, to dělají nejen s láskou, ale také s neuvěřitelnou profesionalitou. Pokud tedy hledáte ten pravý šmrnc pro váš svatební den, nezapomeňte zařadit do programu i šálek dokonalé kávy od opravdových mistrů svého řemesla.


Pojďme se podívat na hlavní postavy této inspirativní události - na nevěstu a ženicha.


Jakmile se blíží podzim, rána mohou být chladná, i když někdy může počasí překvapit a ukázat se v nejkrásnějším světle. V takové chvíle nemusí být pro nevěstu klasický župánek tou nejlepší volbou. Skvělou alternativou může být elegantní kimono, které nejenže poskytne pohodlí a teplo, ale může se později stát i stylovým doplňkem domácího šatníku.


Svatební šaty – to je téma, o kterém bych vám ráda vyprávěla, protože se nám na obzoru objevuje další úchvatný trend. Představte si šaty, které dokonale obepínají postavu, vyrobené z nejjemnější krajky a zdobené perličkami. K tomu připočtěte sofistikovaně začleněný korzet, který nenápadně formuje siluetu a dodává celkovému vzhledu punc elegance. A nezapomeňme na rukávy – jsou to právě ony, které dodávají šatům jemný nádech romantiky a zároveň opticky prodlužují ruce. Dlouhé šaty pak působí jako vizuální trik, který vaši postavu nejen zeštíhlí, ale i prodlouží. Tak proč si na ten nejvýznamnější den nevybrat kreaci, která vás promění v oslňující topmodelku?


Nevěsty, tohle je trend, který stojí za pozornost!

Styling představoval samotnou esenci dokonalosti – bohaté, plné vlny, které obstojí i ve větru a neztratí nic ze své krásy. Co se líčení týče, jsem naprosto nadšená. Tento styl je přesně mým šálkem kávy: dokonale vyvážený mezi odvážným a jemným. Oči nevěsty byly vystínované v teplých hnědých tónech, doplněné o linku, která nádherně vynikla barvu jejích očí. A ty rty? Ach, ta meruňková barva byla prostě třešničkou na tomto outffitu.


Doplňky hrají pro ženský šatník zásadní roli, neboť právě ony mohou váš vzhled posunout o několik úrovní výše nebo naopak způsobit jeho nezdar. Jedním z neustálých trendů jsou perly a vrstvení. Vhodně zvolená celoperlová čelenka může působit jako dominantní a stylový prvek, zatímco zbytek šperků by měl zůstat v duchu minimalismu, avšak s nádechem vrstvení. Proč se omezovat pouze na jedny náušnice, když můžete využít všech svých propíchnutých dírek v uších a vytvořit tak jedinečnost? Přidejte k tomu jemný řetízek a náramek = máte dokonalý outfit.


Mějte na paměti, že klíčem je vyváženost – šperky by měly spolu ladit a nikoli soutěžit o pozornost.

"Až si obléknete své svatební šaty, je důležité, aby celý váš vzhled působil harmonicky. Já si na tomto detailu opravdu potrpím, protože je klíčové, aby vás jako nevěstu pohled na vás pohladil a vy jste se cítila naprosto dokonale. Krása by měla být v souladu, nikoli příliš nápadná nebo rušivá."


Prsteny, tyto okouzlující šperky si získají vaše srdce ještě předtím, než je navléknete na prsty. A do našich modelů se zamilujete hned třikrát – poprvé, když je spatříte, podruhé, když si ten pravý vyberete, a nakonec, když jej společně se svým partnerem nasadíte jako symbol vaší lásky.

Kombinace jednoduchosti v podobě hladkého pánského prstene, celo kamencového dámského a zásnubního s ústředním zeleným kamenem dodá celé této inspiraci ten pravý elegantní rozměr.


Pro ženicha je volba obleku klíčová. Klasický černý oblek je sice často doporučován pro večerní události po 18. hodině, ale svatba je v tomto případě krásnou výjimkou. Pokud se chystáte na svatbu ve formálním stylu, černý oblek je naprosto na místě a dokonale doplní eleganci celého dne. Nebojte se však odložit konvence stranou – kravata není povinnost. Důležité je, abyste se cítili skvěle a byli sami sebou. Nakonec, svatba je především o radosti a pohodě, takže si vyberte oblečení, ve kterém se budete cítit nejlépe a které bude odrážet váš osobní styl.


Hudba je nedílnou součástí našich životů – probouzí emoce, oživuje vzpomínky a dodává každému okamžiku tu pravou atmosféru. A právě proto by na vaší svatbě neměla chybět ta nejlepší hudební kulisa. Proto se podívejte na naše hudební podání a to výběrem Dj. Právě správným výběrem podpoříte vaši svatbu tím správným vibem.


A teď k párovým fotkám... často se párové fotky opomíjejí nebo se dělají narychlo, prosím o jednu věc, udělejte si ve svém harmonogramu čas na ně, jsou to vaše jediná vzpomínka z toho dne, tak ji neuspěchejte...




Nezapomeňte se podívat na tohle krásné video, které ukáže naši BÍLOU PANÍ.



Bílá paní... další úchvatná inspirace, kde se otevírají dveře kreativity, trendům a kde se snoubí přírodní krása s elegancí. Tyto fotografie a jejich zpracování si zamilujete stejně jako já, neboť vyprávějí příběh jednoho páru, který se rozhodl svou lásku zpečetit navěky Proto na tohle nezapomínejte, když přijdou krušné chvíle ve vašem vztahu - nezapomeňte na to, co jste si slíbili, když jste si dávali své ,, ANO ".



Těšíme se zase u dalšího článku!

Váš Svatební Magazín Moliere


Na této inspiraci se podíleli:


Fotograf: Andrej Horský

Kamera: Matthew Films

Svatební šaty: Svatebni salon Veronica

Prsteny: Danfil Diamonds

Dekorace: Laskovo.cz

Sladký bar: Cake & Co Gabriela

Tiskoviny: Laab.cz

Pyžámko: Shine & Shine

Kávový koutek: Rosetta coffee catering




Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page