top of page

5 způsobů, jak vytvořit intimní svatbu i s velkým seznamem hostů

Známe to.. pracujete na seznamu svatebních hostů a původní plán byl 50, ale najednou se z toho stal seznam o 90 a více hostech.. a co teď s tím plánem? Možná se Vám vlasy ježí na hlavě, ale mít kolem sebe ty které máte rádi, je naprosto v pořádku! Otázka teď zní, jak vytvořit svatbu s nádechem intimity, když je kolem Vás tolik lidi...? Od toho jsme tady my! Sestavili jsme 5 našich oblíbených způsobů, jak můžete vytvořit intimní svatební atmosféru a to i s velkým seznamem hostů!

Fotograf: Lukáš Navara, Místo: Hotel Alexandria

1. NAPÍŠTE VLASTNÍ SLIBY Možná jste to už od nás slyšeli, ale řekneme to znovu: psaní vlastních slibů posune Váš obřad na další úroveň! Nejenže Vaše sliby dodají Vašemu obřadu osobní dotek, ale také umožní Vašim hostům vidět intimnější stránku vztahu. Ať už jste pozvali 50 hostů nebo 250 hostů na Vaši svatbu, osobní sliby vyvolají u každého hosta dojem, že byli zahrnuti do jedné z nejposvátnějších a nejromantičtějších částí Vaší svatby. 2. VYTVOŘTE RŮZNÉ KOUTKY Součástí toho, co dělá svatbu intimní, jsou neformální koutky pro Vaše hosty. Zejména u velkých svateb se mohou hosté cítit lehce dezorientovaní a odstrčení.. proč? Kvůli přesunům! A o jakých mluvíme? - welcome drink, obřad, občerstvení po obřadu, oběd, tanec, chill koutky.. další raut.. my tomu říkáme klasický harmonogram. Nicméně pro mnoho hostů to může být stresující.... Jak tedy vytvořit tu intimní atmosfétu? Jeden ze způsobů jsou právě KOUTKY, SALONKY...! Společenský prostor, který je stále otevřený a poskytuje prostor pro to, aby si Vaši hosté mohli odpočinout.. vypnout chvíli a nebýt společenští... A pokud máte kolem sebe nápadité lidi i z prostoru o kterém byste to neřekli, se dá udělat KOUTEK!

3. UDĚLEJTE SI NA SVÉ HOSTY ČAS! Velká svatba o větším počtu hostů může znamenat, že se nebudete všem věnovat tak, jak byste chtěli.

Proto si už předem během plánování promýšlejte, jak byste svým hostům dali najevo Vaši pozornost.

Jedním z tipů mohou být malé vzkazy, přáníčka, které umístíte k jmenovkám u svatební tabule. Dalším způsobem mohou být malé dárečky pro hosty - nemusí stát mnoho peněz, jde spíše o nápady co jim chceme předat. A posledním typem je zahrnutí pozornosti do Vašeho harmonogramu - zkrátka myslete na to a pokud je to možné, zajděte za nimi, obejměte je, vyjádřete dík, že jsou tady a zeptejte se jak se cítí. Tyto tři věty udělají zázraky.


Možná se Vám to zdá jako úplná ,, hloupost", nicméně věřte nám, že právě na tohle budou Vaši hosté vzpomínat!

Fotograf: Miluji Focení, Místo: Dům u parku

4. RAUT, RAUT A ZASE RAUT Možná to už znáte, nicméně právě při tomto způsobu stolování, člověk nabude intimnější atmosféry.

Proč? Není to právě o klasickém sezení, ale o tom to udělat jinak. Postarejte se o klasický raut plný mini řízečků, sushi, zeleniny, ovoce, jednohubek, kanapek a dalších skvělých jídel. Kolem tohoto rautu rozmístěte menší stoly u kterých si budou moci Vaši hosté popovídat při menším počtu lidí, či si to sníst prostě v klidu a sami...


To celé vám zajistí uvolněnou konverzaci a volný pohyb.

Fotograf: Kati Malinká

5. POVĚŘENÁ OSOBA

Až moc formální název, nicméně velmi důležitý. Právě tato osoba Vám zajistí další krok k tomu aby Vaše svatba byla intimní. Požádejte svého velmi dobrého přítele aby vyprávěl nějaké vtipné zážitky o Vás a Vašem partnerovi. Díky tomu, Vás VŠICHNI lépe poznají, protože co si budeme, ne všichni se na svatbě jednak znají a hlavně třeba ne tolik aby stihli poznat Váš protějšek. Díky vyprávění, ale svatba najednou dostane ten správný ráz! A tohle povídání může být jak u obřadu, kde například povypráví Váš příběh ve zkratce ,či to můžete zahrnout do volné zábavy, to už necháme na Vás.:).

Fotograf: Kati Malinká, Místo: Zámek Boskovice A jsme u konce, tady bylo pár tipů od nás, JAK zařídit intimnější atmosféru. a teď hurá na plánování :)!


Doufáme, že Vám tyto tipy pomohou se cítit sebevědomě a jste připraveni si užít každou minutu Vaší svatební sezóny! A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !


Fotograf: Kati Malinká


Váš svatebni magazin Moliere

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page