top of page

10 neočekávaných výdajů na svatbu, které musíte mít na paměti při vytváření rozpočtu

Při nastavování svatebního rozpočtu existuje mnoho podrobností, kterými můžete hýbat, takže je snadné, aby se nečekané výdaje proklouzly trhlinami. I s nejlepším nástrojem pro rozpočet na svatbu je těžké odpovídat za každou maličkost, zejména za věci, které se nedají plánovat nebo za které předpokládáte, že za ně zaplatí někdo jiný. Před dokončením rozpočtu tedy zkontrolujte těchto 10 neočekávaných výdajů a ujistěte se, že máte vše pokryto.


POŠTOVNÉ Při plánování rozpočtu na pozvánky nezapomeňte na účet poštovného pro každého koho pozvete. To zahrnuje poštovné pro skutečné pozvání, kteří Vám dají odpověď, že dorazí. Pokud používáte lepší papír, obaly nebo jiné doplňky, které Vašim pozvánkám přidají hmotnost nebo objem, nezapomeňte u poštovního úřadu zjistit, zda potřebujete další náležitosti. PAPÍROVÉ DROBNOSTI Pravděpodobně jste již odpovídali na Vaše pozvánky a to buď ručně nebo prostřednictvím internetu, ale přemýšleli jste o papíru, který budete potřebovat pro skutečný svatební den? Program obřadu, nabídky jídla či alkoholu, čísla stolů, zarámované cedule a karty se jmény - to všechno by mělo být zahrnuto do Vašeho rozpočtu..

Fotograf: Veronika Anýžová, Tiskoviny: Napořád ART

ÚŘADY Toto je nejdůležitější položka na seznamu a proto prosím na ni nezapomeňte. Mnoho párů obvykle zapomíná na to, že musí za uzavření manželství zaplatit. Proto se ujistěte, že tyto náležitosti máte vyřízené.


ÚPRAVY Pokud jste si přečetli náš seznam chyb při plánování svatby, kterým se chcete před velkým dnem vyhnout, víte, že jednou z největších chyb, které nevěsty dělají, je utrácení celého jejich módního rozpočtu na šaty. Je to jedna z nejdůležitějších věcí, které budete mít na sobě, takže budete chtít, abyste vypadaly dokonale. To znamená, ujistěte se, že máte dostatek peněz na to abyste je upravili tak, aby se vám perfektně hodily a sedly!

ŠPERKY A DOPLŇKY Stejně jako u modifikací jsou spodní prádlo a doplňky důležitou součástí doplnění svatebního vzhledu a měly by být zahrnuty do Vašeho rozpočtu na módu. Zamyslete se nad spodním prádlem, podvazkem, závojem, šperky, ozdobami do vlasů, botami, příčesky, kadeřníkem a vizážistkou. Na doplňcích záleží, takže se ujistěte, že máte dostatek peněz na to, abyste našli kousky, díky nimž se budete cítit jako královna.


SVĚDEK / ROZLUČKA SE SVOBODOU Ačkoli většina lidí předpokládá, že za rozlučku platí svědkové a za zážitky pro nevěstu a / nebo ženicha, pravdou je, že mnoho párů myslí na své svědky a jde raději hrát hry někam ven na hřiště aby se zmírnilo břemeno - zejména pro víkendové slavnosti. Pokud se chystáte zapojit do večírku, nemyslete si, že musíte platit většinu výdajů. Tyto večírky mají oslavovat Vás.

DANĚ, POPLATKY ZA SLUŽBY A TIPY První pravidlo je, když jdete plánovat svatbu, že jen to slovo samo o sobě hned dává cenu výš výš a tak daně a poplatky za služby nás vždy překvapí a při takových velkých nákupech se sčítají rychleji, než si dokážete představit. Prodejci budou účtovat různé poplatky za různé služby, proto si před uzavřením smlouvy pečlivě přečtěte smlouvu. Také mějte na paměti, že servisní poplatky a tipy se liší! Servisní poplatek je cena za provedení konkrétní služby a většina prodejců očekává, že k tomuto poplatku dojde.

Fotograf: Kati Malinká

VÝDAJE NAVÍC I přes všechny Vaše nejlepší pokusy zajistit aby bylo vše zabaleno a vyčištěno před koncem přiděleného času, měli byste mít malou rezervu peněz vyčleněnou pro případ, že byste potřebovali něco narychlo. Nezapomeňte si zkontrolovat smlouvu a zjistit, kolik bude stát Vaše místo a prodejce zaplatit.


ZVUK A SVĚTLO Mohou to být poslední dvě věci na Vašem seznamu obřadů a nákladů na hostinu, ale jsou to také dvě nejdůležitější. Při najímání DJ se zeptejte, zda je v celkové ceně zahrnuto nastavení zvuku a další osvětlení. Pokud máte na obřadu živou hudbu, určitě je musíte zesílit aby ji mohli slyšet všichni Vaši hosté. Ať už máte vnitřní nebo venkovní svatbu, musíte si být jisti, že každý uslyší hudbu, slib a čtení, takže budete muset investovat do nějakého zvukového vybavení. UVÍTACÍ DÁREK I nás to překvapilo! Některé hotely / penziony Vám budou účtovat doručení uvítací tašky do pokojů Vašich hostů. Pokud se tomuto poplatku chcete vyhnout, v daném hotelu / penzionu řekněte, že žádné uvítací tašky nechcete.

 

Doufáme, že Vám tyto tipy pomohou cítit se sebevědomě a připraveně si užít každou minutu Vaší svatební sezóny! A přejeme skvěle zážitky v plánovaní Vaší svatby !


Váš Svatebni magazin Molière

Související příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ NÁS KDEKOLIV JSI

bottom of page